El MARQ ha ampliat la seua extensa llista de reconeixements en convertir-se en el primer museu d’Espanya posseïdor del certificat Q de Qualitat Turística, distinció que avalua les condicions d’organització, serveis i instal·lacions d’establiments o empreses del sector.

El museu alacantí ha rebut una nota excel·lent, amb resultat ponderat de tots els serveis auditats d’un 9,8 sobre 10, la qual cosa, en paraules del diputat de Cultura, César Augusto Asencio, “suposa un gran orgull tant per al centre com per a la província, doncs recolza i aferma l’extraordinària gestió i serveis que ofereix el MARQ, reconeguts també a nivell internacional”.

Entre altres qualitats, s’ha auditat la planificació de l’activitat, l’accessibilitat, la informació i atenció al visitant, així com la gestió de la seguretat en señalética, espais expositius, aparcament i tenda. A més, el segell, concedit per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), valora també el desenvolupament del centre en harmonia amb el medi ambient.

Cal recordar que el Museu Arqueològic d’Alacant, on el rigor científic i investigador conviu amb un llenguatge de divulgació a l’abast de tots, supera any rere any les seues dades d’assistència el passat any va ser de 150.000 visitants.