El Museu Paleontològic d’Elx reprén l’activitat de la seua ‘Revista Cidaris’ amb el llançament del ‘Primer Premi Revista Cidaris’ per a distingir i premiar a estudiants que treballen en el camp de les Ciències de la Terra. D’aquesta manera, Treballs de Fi de Grau (TFG) i Treballs de Fi de Màster (TFM) que tracten aspectes de la geologia de la província d’Alacant, així com la seua divulgació científica, es veuran reconeguts. L’objectiu d’aquesta nova dinàmica de la publicació és fomentar la cultura científica i motivar a joves investigadors, facilitant així la transferència de coneixements a la societat.

Els deu millors treballs seran publicats en la ‘Revista Cidaris’, atorgant tres premis als tres millors. La convocatòria, les bases de la qual es poden consultar en www.cidarismpe.org, està dirigida a estudiants de la Universitat d’Alacant (UA), Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i Universitat de València (UV), entitats que tenen conveni amb la Fundació Cidaris.

Després d’un període de descans de sis anys, el museu il·licità posa en marxa aquesta nova iniciativa, que compta també amb la col·laboració de GeaLand Patrimoni. I és que abans de l’existència del MUPE, en 1991 ja es divulgava a Elx el patrimoni paleontològic. Es tractava de la modesta revista, denominada ‘Revista Cidaris’, que va començar amb un format de fulles engrapades i impulsada pel llavors Grup Cultural Paleontològic d’Elx.

Amb els anys i la posada en marxa del museu, la revista es va convertir en una via important de publicació d’articles, tractant amb especial interés la paleontologia i mineralogia de la província. La seua última publicació va ser en 2014, corresponent al número 32. Així mateix, en la seua trajectòria destaca el monogràfic de l’any 2010 que va donar cabuda als articles presentats en la Trobada de Joves Investigadors (EJIP) celebrat a La Rioja.