El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) presentarà aquest dissabte 23 de setembre a les 11.30 hores en el Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’ el número 35 de la Revista Cidaris. A més, farà lliurament dels guardons de la convocatòria del ‘III Premi Revista Cidaris’. Es tracta de la publicació del MUPE que recull els articles científics basats en Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM), que la seua temàtica se centra en aspectes de la geologia i la paleontologia de la província d’Alacant.
Impulsada en 2020 per GeaLand Patrimoni, aquesta revista s’aferma amb la presentació d’un nou exemplar que, en aquesta ocasió, recull cinc articles. D’ells, tres són TFG de la Universitat d’Alacant (UA) i dues corresponen a TFM, en concret del Màster en Paleontologia Aplicada de la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat de València (UV).
Aquesta proposta s’integra en l’estratègia FOPALI, el mètode de gestió del museu il·licità. Així, treballs sobre geologia, paleontologia, estratigrafia o hidrogeologia seran alguns dels temes que es podran trobar. També s’incorpora un article signat per un dels socis fundadors del Grup Cultural Paleontològic d’Elx, precursor del MUPE; i es rendeix un xicotet homenatge al jove geòleg d’Almoradí, Victoriano Pineda, mort al març en l’accident de mina ocorregut a Súria.
La Revista Cidaris va nàixer fa 30 anys, en 1991, gràcies al Grup Cultural Paleontològic d’Elx. Des de llavors, són nombrosos els articles científics que s’han publicat en ella, abastant l’ampli espectre de les Ciències de la Terra. Una via de transferència d’informació científica i divulgació a l’abast de tota la societat. Actualment, la revista del Museu Paleontològic d’Elx compta amb una subvenció de la Diputació d’Alacant en la ‘Convocatòria subvencions a Fundacions i a altres entitats sense fi de lucre, província d’Alacant per a la realització d’activitats culturals 2023’.
Comentarios