Aquest divendres, 1 d’abril, a les 19.30 hores, s’inaugurarà en el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola l’exposició temporal: PATRIMONI PERDUT, PATRIMONI RECUPERAT: SALZILLO I ESCOLA. Una mostra expositiva organitzada en col·laboració amb el Centre de Expertización d’Art de la Universitat de Múrcia (CEART-UM).
A la Sala d’Art del segle XVIII del Museu s’exposaran tres peces inèdites d’una col·lecció privada de Múrcia que serveixen de fil conductor per a conéixer l’evolució de l’escultura dels segles XVIII i XIX en el Sud-est espanyol, marcada per l’empremta de l’escultor murcià Francisco Salzillo Alcaraz.
La imatge de la Verge del Socors, obra de José Caro Utiel i Francisco Salzillo, la talla de Sant Antoni, de José López, i l’esbós del Sant Sopar que Santiago Baglietto va projectar per al Venerable Orde Tercer de San Francisco d’Oriola protagonitzen l’exposició i s’insereixen en la col·lecció permanent del museu per a dialogar amb l’obra de Francisco Salzillo, en concret, les imatges de Sant Vicent Ferrer i Sant Lluís Bertrán, procedents de la parròquia de Santiago a Oriola, i amb l’extraordinària Custòdia de Santiago, el disseny de la qual s’atribueix al mateix escultor murcià.
Així mateix, s’exposen per a l’ocasió peces del segle XVIII de la col·lecció tèxtil del Museu per a emfatitzar el gust de Salzillo per plasmar és les seues escultures l’art del teixit, en magnífics treballs que li han qualificat com un escultor de la pintura.
L’exposició romandrà fins a l’1 de juny de 2022 i es podrà visitar en l’horari habitual del museu. Ha sigut comissariada pels professors Manuel Pérez Sánchez (Universitat de Múrcia), Gemma Ruiz Ángel (Museu d’Art Sacre d’Oriola / Universitat de Múrcia) i Mariano Cecilia Espinosa (Museu d’Art Sacre d’Oriola / Universitat de Múrcia).