Santa Bàrbara amb Antonio Banderas en el paper d’Herodes ja té data d’estrena als Estats Units, el pròxim 10 de novembre. En el trailer que ha distribuït la productora a nivell mundial es poden veure escenes rodades en la fortalesa, concretament en el saló Felip II ambientat per a l’ocasió com el castell del rei Herodes
L’alcalde, Luis Barcala, i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, van assistir al rodatge al Castell el mes de març passat i van tindre l’oportunitat de donar la benvinguda i conversar amb part de l’equip, entre ells Banderes i el director Adam Anders, que ha produït èxits com el musical “The Prom” i la sèrie “Glee”.
Tant Barcala com Sánchez han destacat la importància que Alacant aculla “grans produccions internacionals que ens situen en el radar per a nous projectes que promocionen la ciutat i generen riquesa”. A més, “el fet que Banderes siga un dels protagonistes suposa un recolzament per a Alacant, on cada vegada més productores s’estan fixant per a desenvolupar els seus projectes per les condicions de clima i diversitat d’escenaris, així com per les facilitats que se’ls proporciona des d’Alacant Film Office, dependent del Patronat de Turisme”, ha afirmat l’alcalde. Per part seua, Sánchez, responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, ha assenyalat que “els rodatges s’han convertit en un producte turístic en si mateix, pel qual hem apostat aquests quatre anys i que ara es troben en ple creixement gràcies al treball realitzat”.
El rodatge d’aquesta producció internacional va mantindre tancat el Castell de Santa Bàrbara una setmana el mes de març passat i en el mateix van participar 240 persones, entre repartiment i tècnics, amb 120 figurants alacantins. També van col·laborar una trentena de treballadors locals en diferents departaments com a muntatge, set d’enregistrament, logística i ajudants de servei d’àpats.
Pel·lícula
“Camí a Betlem” (Journey to Bethlehem) narra la història del Naixement de Jesús com un musical concebut per a tota la família. El repartiment principal el completen, al costat del reconegut intèrpret malagueny, Fiona Colom, que farà de Mare de Déu, i Milo Manheim, que es fica en el paper de San José. Banderes ha triomfat en la seua carrera internacional, ha guanyat un Goya, el Premi del Festival de Cinema de Cannes i ha estat nominat als Oscar i als Globus d’Or, entre altres reconeixements.
“Journey to Bethlehem” suposa l’estrena com a director del productor Adam Anders, artífex d’èxits com el musical “The Prom”, amb Meryl Streep, i la sèrie “Glee”. Anders ha sigut quatre vegades nominat al Grammy i ha guanyat en dues ocasions el premi People’s Choice Award.
El director va explicar que «se’m va ocórrer la idea fa anys quan buscava un musical per a veure amb la meua família per Nadal. Vull que aquesta pel·lícula siga tan lluminosa i brillant com l’estrela de Betlem».