El Teatre Principal d’Alacant presenta un avanç de la programació d’aquesta primavera. El Teatre llança un avanç de primavera en les setmanes prèvies a Nadal, revelant 31 espectacles de la seua pròxima programació. Una programació que continua apostant per la qualitat i la diversitat, plantejada com sempre per a satisfer la demanda dels alacantins en la qual totes les modalitats estan representades.
Continuem amb més representacions del projecte del Principal “KIDS & STORIES” que proposa teatre en anglés els dissabtes de febrer, març i abril per a xiquets d’1 a 6 anys en el vestíbul del Teatre.
Els contes tradicionals han sigut una eina fantàstica per a l’educació en valors i recuperar la màgia de les històries de sempre i per a això oferim un pla irresistible els dissabtes al matí perquè els més xicotets els gaudisquen amb contes en anglés i en un espai exclusivament transformat per a ells, el vestíbul del Principal que es converteix en “Kids & Stories”, un espai per a somiar, un lloc per a aprendre.
Aquestes funcions que tindran lloc els dissabtes de febrer, març i abril a les 12h, estan dirigides a xiquets d’1 a 6 anys i tenen un preu únic de 5€.

PROGRAMACIÓ “KIDS&STORIES”:
● Dissabte 5 de febrer: Cinderella interpretat per Eva Matáix
● Dissabte 12 de febrer: The Bremen Town Musicians interpretat per Jon Mitó
● Dissabte 19 de febrer: The Wolf and the Seven Kids interpretat per Jon Mitó
● Dissabte 26 de febrer: Sleeping Beauty interpretat per Natalia Martínez
● Sábado 5 de març: Peter Pan interpretat per David Moya
● Sábado 12 de març: Goldilocks and the Three Bears interpretat per Elena Serrano
● Sábado 26 de març: The Emperor ́s New Clothes interpretat per Jon Mitó
● Dissabte 2 d’abril: The Three Little Pigs interpretat per Eva Mataix

L’any comença amb comèdia en el Principal. El dijous 3, divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de febrer “La función que sale mal”, guanyadora del Premi Olivier a la millor comèdia, entre molts altres. Aquest espectacle és una mescla entre Monty Python i Sherlock Holmes. Aplaudida per més de 8 milions d’espectadors des de la seua estrena a Londres en 2012 i representada en més de 30 països fins hui, és actualment la comèdia de major èxit en el món.
“La función que sale mal” ens presenta a un grup de teatre amateur en l’estrena de la seua obra de misteri en la qual, com el propi títol suggereix, tot el que pot eixir malament, ix malament!
El dimarts 8 de febrer el Teatre presenta “Una Noche con Luis Cobos”, un concert de música espanyola, composta per genials compositors, començant per Manuel de Falla, que representa, sens dubte, l’excel·lència i l’alt nivell que la meravellosa música espanyola ha aconseguit en el món.
Aquesta gira de concerts és una aventura a través de la música. Luis vol recollir el mosaic de música impressionista que existeix en el món i ha volgut començar amb la música clàssica espanyola. Obres originals interpretades tal com han sigut escrites.

Seguint amb òpera, el dimecres 16 de febrer a les 20,30h arriba la Gala Lírica Puccini amb el tenor alacantí José Luis Luri acompanyat al piano per Shlomo Rodríguez amb un programa de les millors i més conegudes àries de Puccini, àries de Bizet i Verdi, entre altres, i romances de sarsuela.
La màgia és una cosa que il·lusiona a xiquets i adults per igual. Per això, el Teatre Principal d’Alacant té el plaer de presentar el Primer Festival de Màgia a Alacant, tres dies amb tres disciplines màgiques per a tots els gustos i edats, amb l’actuació dels millors mags del moment. No et perdes aquest espectacle per a tota la família.
Enguany arranquem en gran, i per a això comptarem amb els millors en la seua especialitat:
El divendres 4 de març a les 20,30 h, “El Hipnotista”, conegut per tots pel seu programa de Tv en Antena 3 Hipnotitza’m, Jeff Toussaint
Una recopilació del millor creat per l’artista dels seus tres primers espectacles d’hipnosi col·lectiva: “Una pequeña noche hipnótica”, “Reflejos del subconsciente” i “Intruder”. Portarà al públic a estar meravellat amb el poder de la ment i a gaudir plenament amb un espectacle còmic i misteriós d’autèntica hipnosi col·lectiva que no deixarà a ningú indiferent, però sempre mantenint el respecte als voluntaris i al seu públic.
El dissabte 5 de març a les 20 h, el nou espectacle “Creer és Poder”, del número u en mentalisme, un dels mentalistes més prestigiosos d’Espanya, Toni Bright. No et perdes la seua tornada als escenaris en aquest espectacle que farà que els majors s’ho passen com a xiquets, i els xiquets, com a majors.
El diumenge 6 de març a les 18 h, el Teatre finalitza el seu cicle de màgia i surrealisme amb un dels millors mags d’aquest país, guanyador de diversos premis nacionals i internacionals i considerat un dels millors mags d’Espanya. És la primera vegada que el mag Guapo-Héctor Sansegundo ve a Alacant amb el seu espectacle L’Últim Mag Guapo, després de recórrer tota Espanya, la Xina i Sud-amèrica.
Un xou de màgia trepidant, que farà que no t’alces de la teua butaca, un espectacle delirant i divertit amb la màgia més impactant i l’humor més distingit. Els efectes de màgia més grans s’uneixen a la comèdia més desficaciada en un gran format per a teatre. És una mescla d’humor, màgia participativa i la branca més gran de l’Il·lusionisme: Les Grans Il·lusions.
El dijous 10 de març a les 20,30 h, de la mà d’Òpera 2001, arriba “NABUCCO”, una tragèdia lírica en quatre actes composta per Giuseppe Verdi (basant-se en el llibret de Temistocle Solera) i la direcció musical del qual és a càrrec de Martin Mázik. L’obra està composta pels solistes i orquestra de la Companyia Lírica ÒPERA 2001, i els papers principals estan interpretats per Thomas Weinhappel, Chrytelle DI Marco, David Baños, Rachele Raggioti i Ivaylo Dzhurov.
I la música no deixa de cessar. El Cor del Teatre Principal d’Alacant presenta el seu espectacle més nou, “OPERA ON” el 20 de març a les 18h. Les passions i emocions humanes retratades durant segles en l’òpera s’entremesclen amb el joc de llums i moviments escenogràfics que trauran la força i exposaran la sensibilitat de cada peça. Una selecció de peces corals de les més belles òperes, interpretades en italià, francés, alemany, rus i txec, acompanyades per l’expressió dels cossos i la interpretació dels músics en directe.
Compta amb Marchu Lorente Sánchez com a directora d’escena i Shlomo Rodríguez Álvaro com a director musical i pianista al qual acompanyaran Gloria del Pi, arpa, Carlos Berenguer, clarinet, Pedro Hernández, violí, Javier Sánchez, fagot, Bruno Ruiz, flauta i a la percussió Juanlu Más.
Torna el ballet amb orquestra. Els amants de la dansa tenen una cita en el Teatre Principal el dimecres 23 de març a les 20, 30 h “Giselle Ou Els Wilis”, l’obra mestra absoluta de la dansa del Romanticisme arriba a Espanya de la mà del Russian State Ballet of Vicheslav Mikhailovich Gordeev i de l’Orquestra Simfònica de Sant Vicent. La música és de Adolphe Adam i la coreografia de Jean Coralli, Jules Perrot i Marius Petipa. La direcció artística és a càrrec del propi Gordeev.
Va ser estrenada en 1841 en l’Òpera de París constituint-se en peça pura i fonamental de la dansa clàssica, tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX. El ballet Giselle constitueix una de les més pures joies del ballet romàntic.
Continua la programació musical amb Los Gofiones i Albaladre, el grup canari s’uneix a l’alacantí per a oferir-nos un concert en el qual farà un repàs a les seues cançons més importants, el divendres 25 de març a les 20,30 h.
Los Gofiones han portat la nostra música a països com Cuba, Veneçuela, l’Argentina, l’Uruguai, Xile, Portugal, França o Alemanya, participant en festivals de nivell internacional en diferents països. Així mateix, han tingut la fortuna de col·laborar amb grans artistes de la talla de Silvio Rodríguez, Celina González, Cecilia Todd, Milladoiro, Los Panchos, Tamara o Lucrecia, entre altres.
En aquest concert s’interpretaran els grans clàssics del bolero, la música llatinoamericana i els grans èxits de la cançó mexicana.
El dissabte 26 i el diumenge 27 de març a les 20 h i 18 h, respectivament, celebrarem el “Dia Mundial del Teatre” amb True West, una autentica comèdia negra en la qual Sam Shepard mescla un llenguatge directe, imaginatiu, i musical amb una prosa poètica i una atmosfera que ens submergeix en la història dels personatges amb complexitat i riquesa dramàtica, L’adaptació és d’Eduardo Mendoza, la direcció de Montse Tixé i en el repartiment Tristán Ulloa, Pablo Derqui, José Luis Esteban i la col·laboració especial de Jeannine Mestre.
De nou tenim una altra cita amb l’òpera. El dimarts 29 de març a les 20.30 h arriba “Aida” de Giuseppe Verdi, produïda per l’Òpera Nacional de Moldàvia. La direcció musical és a càrrec de José Escandell. Una història d’amor, guerra i traïció en l’antic Egipte.

I acabem març amb el grup musical Siempre Así, amb el seu concert celebració dels seus 30 anys, 30 anys que han donat per a 16 discos en el mercat i un èxit incontestable: al voltant d’un milió de còpies venudes al llarg de la seua carrera i més de mil concerts entre Espanya i Llatinoamèrica. Però l’èxit major, de Sempre Així és que el seu repertori forme part de la banda sonora de la vida de milions de persones.
Abril s’estrena amb comèdia i energia. El divendres 1 arriba “La hora de Pablo Ibarburu”, promet fer-nos riure durant almenys, una hora. En aquest monòleg coneixerem més sobre la influència que les paraulotes i la religió van tindre en la seua educació, la seua carrera abans de dedicar-se a la comèdia i fins i tot una història universitària il·legal de contar que podria acabar amb ell entre reixes.
De l’autoria d’Alberto Iglesias, dirigida per Mario Gas i produïda per Produccions Rokambolescas, Barco Pirata i Teatres del Canal, arriba l’obra teatral “Els Segrestadors del llac Cheamsee” el dissabte 2 d’abril a les 20 h, amb un repartiment de luxe amb Vicky Peña, Gloria Muñoz, Ricardo Moya, Manuel Galiana, Heli Pedregar i Alberto Iglesias.
Hi ha ocasions en què no podem aguantar. Ens afartem de ser sempre els perdedors. Ho diuen crisi econòmica, col·lapse del sistema financer, depressió…però per a nosaltres és un robatori. Un robatori emparat per unes lleis que ens deixen desemparats. Però què passaria si actuàrem?
“Los secuestradores del lago Cheamsee” aspira a ser un “divertiment” amb un cert pòsit amarg – podríem anomenar-la comèdia negra- perquè, encara que el riure indigne i faça mal, riure és l’única excusa de la vida. La gran excusa de la vida!
Que no cesse l’humor en el Principal. El dimecres 6 i dijous 7 d’abril a les 20,30 h Luis Piedrahita presenta “Es mi palabras contra la mía”, un espectacle ple d’enginy i tendresa en el qual Luis analitza per què ningú està content amb el que li ha tocat.
Profundes reflexions de vol gallinaci i improvisacions meticulosament assajades. Un espectacle en el qual tots arriben a la mateixa conclusió: només l’humor fa la vida suportable.
El diumenge 24 d’abril, un espectacle per a tota la família, Queen for Kids, amb la banda de Symphonic Rhapsody of Queen i History of Rock al costat del gran cantant internacional Thomas Vikström, polifacètic i carismàtic vocalista, actor showman i líder de la banda de metall Simfònic Therion.
Un espectacle dinàmic, divertit i participatiu on els xiquets podran descobrir i gaudir de les cançons més grans de Queen.
I el 30 d’abril a les 20,30 h, torna l’humor de la mà de Martita de Graná, una de les influencers més mediàtiques i divertides de l’actualitat amb el seu nou xou de monòlegs, Mi padre flipa.
Jorge Blass, il·lusionista, mag del segle XXI, guanyador de la “Vareta Màgica d’Or” a Mònaco i el premi “Siegfried and Roy” a Las Vegas torna al Principal amb el seu espectacle “EFÍMERO LIVE” el dimecres 18 i dijous 19 de maig a les 20:30h, on accepta el repte de crear la màgia que marcarà el segle XXI: il·lusions inèdites en aquest xou en el qual aconsegueix fusionar el món físic i el virtual.
Els espectadors sentiran la màgia més a prop que mai, experiències interactives, increïbles il·lusions, teletransportaciones impossibles i un munt de sorpreses que no et pots perdre. Fins i tot comptarà amb la col·laboració de l’aclamat compositor musical, Lucas Vidal, que fusionarà una de les seues composicions musicals al piano amb la màgia del xou.
El diumenge 22 de maig a les 18 h, “Los Pazos de Ulloa”, d’Emilia Pardo Bazán, que en aquest any es compleix el centenari de la seua defunció, adaptada per Eduardo Galán i dirigida per Helena Pimenta. En el repartiment trobem a Pere Ponce com a Don Julián, Marcial Álvarez com a Don Pedro Moscoso, i a Diana Palazón com Sabel i Rita, entre altres.
La versió teatral que proposem de Los Pazos de Ulloa és un al·legat contra la violència i la crueltat i se centra en l’enfrontament entre el desig, la passió i l’amor, la violència rural del món caciquil i la cortesia i les bones maneres de la ciutat (Santiago de Compostel·la).

Després de collir èxits al Regne Unit, Itàlia, Holanda o Alemanya, el musical «The Full Monty», amb llibret de Terrence McNally i música de David Yazbek, arriba a Espanya sota la direcció de David Ottone (Yllana) i Silvia Villaú, del dijous 26 al diumenge 29 de maig amb 5 funcions.
És una adaptació teatral de la popular pel·lícula britànica «The Full Monty» premiada amb un Óscar a la Millor banda sonora en 1997, aquest musical conta la història de sis treballadors siderúrgics en atur, amb pocs diners i a penes perspectives, que decideixen preparar una actuació de «striptease» després de veure l’entusiasme de les seues esposes per un «stripper» mentre les espien en la seua «nit de xiques”. Gelosos i sense treball, els homes inventen una forma atrevida de fer alguna cosa de diners ràpids.
Amb una mescla d’humor negre i dinamisme, és una comèdia optimista que aconsegueix commoure al públic.
El 2 de juny, la Companyia de Dansa Jesús Carmona arriba a Alacant amb el seu espectacle “El salt”, una coproducció del Teatre Sadlers Wells de Londres, la Biennal de Flamenc de Sevilla i el Flamenc Festival.
Jesús Carmona, Premi Benois de la Danse 2021, Premi Nacional de Dansa 2020 i Premi Ull Crític 2019, coreògraf i primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya durant molts anys, director de la seua pròpia companyia amb 7espectáculos estrenats gaudeix de reconegut prestigi nacional i internacional.
El dimecres 8 de juny a les 20,30 h, Ismael Serrano arriba amb la seua gira “Serem”, en una proposta que es construeix més enllà del concert convencional. Es tracta d’un espectacle que conté teatre i, per descomptat, cançons.
Les cançons d’Ismael Serrano en la seua versió més emocionant i pròxima al públic. Sobre l’escenari, Serrano parla dels somnis incomplits i del difícil que resulta, a vegades, afrontar el futur. Però també de com és ineludible barallar per la felicitat.
Hi ha humor, poesia i moltíssima emoció. “Seremos” és un espectacle apte tant per a fans d’Ismael Serrano com per als qui vulguen descobrir els secrets d’aquest cantautor fonamental.

Les entrades estaran disponibles a partir del dimarts 14 de desembre a les 12 h pels canals habituals del Teatre Principal d’Alacant. Taquilla en horari de 12 h a 14 h i de 17 a 21 h i web: www.teatroprincipaldealicante.com.