Fundació Aquae ha posat en marxa la quarta edició del programa educatiu Aquae STEM, destinat a fomentar les vocacions científiques i tecnològiques en les xiquetes entre els 8 i els 12 anys. Aquesta edició suposa l’inici d’una nova fase del projecte que incorpora diverses novetats i que tindrà també una duració de 3 anys.
Així, més de 2.000 alumnes de 45 centres educatius de tota Espanya, que se sumen a les 2.500 de l’edició anterior, participaran durant el curs acadèmic 2022-2023 en aquest programa. I ho faran de la mà de les marques de la Fundació: Hidraqua, AMAEM, Aigës d’Elx i Agüies de L’Horta, i on s’incorporen diverses millores respecte a les edicions anteriors. En la Comunitat Valenciana són més de 600 les alumnes d’Alacant, Torrent, Oriola, Elx i Crevillent que han participat en aquest programa. Així mateix, enguany, s’incorporen a més nous centres educatius de Saix i Montfort.
En aquesta segona fase es realitza una major aposta per la digitalització que permet que els reptes plantejats siguen resolts de manera híbrida; a través de models físics i des d’una plataforma digital d’aprenentatge. A més, aquesta transformació digital facilita el mesurament de l’impacte real del programa en cada participant i permet conéixer de primera mà la progressió individualitzada de cada alumna a través de les diferents unitats didàctiques.
S’ha posat un especial èmfasi a aprofitar el programa per a promoure la sensibilització en matèria de Desenvolupament Sostenible, a través de reptes vinculats a l’emergència climàtica i el recurs aigua, mitjançant els quals les xiquetes desenvoluparan les seues capacitats vinculades a la tecnologia i la innovació.
4 webinars per al curs acadèmic
El compromís amb la visibilitat de referents femenins segueix present en aquesta edició a través dels webinars amb dones professionals en el món de les Ciències, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques. El primer d’aquestes trobades té lloc hui, 2 de desembre ‘Dia Mundial del Futur’ de la mà de la pilota de drons, Sonia García.
El propòsit de Sonia García és aconseguir les alumnes de tota Espanya participants en aquest programa coneguen exemples reals i pròxims de dones que han optat per formacions STEM i es vegen identificades amb les inquietuds que han portat a aquestes dones a ser referents en aquest sector. Una manera de despertar les seues vocacions científiques en sectors professionals amb baixa presència femenina.
Comentarios