El Spring Festival, que se celebra els pròxims divendres 26 i dissabte 27 de maig en Rabasa, preveu generar un impacte de huit milions d’euros a Alacant amb l’assistència de 22.000 persones, més del 78% de fora de la ciutat i més del 61% d’altres províncies, principalment procedents de Madrid, Múrcia, València i Barcelona.
Aquestes dades els ha oferits aquest dimecres el director de Spring Festival, Jose Manuel Piñero, que ha presentat la programació cultural gratuïta que acompanya a l’esdeveniment durant tot el mes de maig acompanyat per la cap de servei del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Elena Lumbreras, i la brand manager local de Mahou, Joana Alonso Dal Muntanya.
Llumeneres ha destacat “l’aposta pel turisme musical que realitza Baltimore, la productora del Spring Festival, que al costat d’altres promotors ha situat a Alacant en un lloc destacat del panorama nacional en l’oferta de concerts”. “Des del Patronat de Turisme Alacant City&Beach continuarem donant-los suport perquè aquest tipus d’activitats ajuda en la desestacionalizacion i repercuteix positivament en tot l’entramat turístic, especialment en els allotjaments i l’hostaleria”, ha explicat.
Piñero ha assenyalat que la programació cultural gratuïta durant tot el mes de maig a la ciutat uneix música, literatura, tallers, exposicions, tastos i rutes de restaurants i comercials. Entre elles es podrà gaudir dels concerts de Biznaga, l’acústic de Sr Chinarro, la presentació de llibre “Ací vivia jo. Una crònica emocional dels meus 25 anys en el FIB” de Joan Vic, el documental “Sentint-lo molt” de Fernando Léon de Aranoa -amb dues nominacions als Premis Goya- i la Gran Final de Emerge Alacant, el certamen de bandes locals. En aquesta última s’han inscrit més de 40 grups alacantins que es disputaran la final el dia 11 a la sala Stereo.
Aquestes activitats culminaran l’últim cap de setmana de maig amb la celebració de Spring Festival, amb un cartell d’altura entre els quals es troben grups com Two Door Cinema Club, Fangoria, Leiva, Lori Meyers, Shinova i Ullet Calor, entre altres. A més, s’ha anunciat un nou nom que s’uneix al cartell d’aquesta edició, Elyella.
El director de Produccions Baltimore ha agraït a Vibra Mahou, el Patronat de Turisme Alacant City&Beach, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i al Patronat de Turisme Costa Blanca el suport a aquesta iniciativa cultural tan important per a la ciutat, així com a tots els espais culturals de la ciutat que han obert les seues portes per a acollir tota aquesta programació: Pynchon & Co (literatura), Fundació Mediterrani (cinema), Jendrix Rock Bar (DJs), Söda Bar, Sala Stereo (música), La panerola, La màquina d’escriure, Highbar Rooftop (tastos), Mistos (tallers).
En l’agenda cultural gratuïta també tindrà cabuda la gastronomia i el maridatge amb la Ruta Mahou Gastro Experience, una ruta de tapes per diferents espais gastro de la ciutat i, com a novetat enguany, amb tastos de croquetes -de la mà d’Alacant Street Style-, de formatges i de tacs. A més, enguany també tornarà a estar activa la Ruta Mahou Shopping Experience amb més de 15 aparadors repartits per tota la ciutat.
Les entrades es poden adquirir en entradas.com i en springalicante.es/abonos/, mentre que tota la programació cultural es pot consultar en la web del festival, springalicante.es.