Amb una visió clara que “la dona participe en la societat i ho faça plenament”, en paraules d’Isabel Cerdán, de l’associació Temps de Dona, hui s’ha presentat la quarta edició de Fem Plural, Festival de música, literatura, teatre, humor i pensament feminista que enguany tindrà lloc del 21 al 24 de setembre, promogut per Temps de Dona amb el suport de l’Ajuntament de Petrer.
El regidor de Cultura, Fernando Portillo, i la regidora d’Igualtat, Ana Tortosa, han acompanyat a la nova presidenta de l’associació, Rosa Francés, i la seua predecessora, Isabel Cerdán, en la presentació d’aquest festival que enguany ofereix tres propostes culturals que, com a novetat, “són totes totalment gratuïtes”, segons ha indicat Portillo.
Isabel Cerdán, a la qual el regidor ha qualificat com la “promotora d’aquest esdeveniment des del seu naixement”, ha subratllat que “hem aconseguit mantindre un nivell de qualitat i d’altura amb un caràcter feminista tant en les pròpies actuacions, la temàtica, les dones i la companyia que ho fan”.
Per part seua, Rosa Francés, la nova presidenta de l’associació, ha sigut l’encarregada de desgranar el programa d’actuacions d’aquest quarta edició, totes elles en el Teatre Cervantes a les 20.00 hores. La primera, el dijous 21 de setembre, serà l’actuació musical de Sheila Blanco al piano amb “Els poetes del 27”. Oferirà “poemes de les millors autores del 27 com Carmen Conde, Ernestina de Champourcín o Concha Méndez, amb temes universals com l’amor, l’exili, la bellesa i la pena”.
El dissabte 23, serà el moment de Comando Senyores amb l’obra de teatre “Ritus d’amor i guerra”, obra per a un públic general en la qual 20 dones es pugen a l’escenari. La presidenta ha explicat que “les senyores estan en lluita; són senyores que compren, xarren, regalen consells i ens representen un manifest sobre estereotips inventats per a les dones… qüestionen la identitat de les dones i destapen les mentides del patriarcat”.
El festival es tancarà, el diumenge 24 de setembre, amb l’obra de teatre del dramaturg alacantí Juan Luis Mira, “Les núvies vídues”, que interpreta l’actriu i cantant Ana Arrarte. Una obra que “ens presenta la història d’amor d’una jove que envidua a Alacant al final de la Guerra Civil en la qual el protagonista compte i canta la seua pròpia història entre cobles, records i algun somriure”, com ha explicat Francés.
La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Ana Tortosa, ha tancat la roda de premsa agraint el treball de l’associació per i per a “posar la mirada en la cultura feminista”
Comentarios