Una vegada finalitzada la primera setmana dedicada al teatre de l’ensenyament, dilluns que ve, 20 de juliol, donarà començament la segona part del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA amb la Setmana del Teatre Professional: cinc obres de teatre clàssic, a les 20 hores, que s’emetran en línia.
Verbo Producciones, en coproducció amb el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, inagura aquest apartat el dilluns 20 de juliol amb l’obra El cerco de Numancia, una versió de Florián Recio dirigida per Paco Carrillo. El dimarts 21, la companyia Atalaya Teatro, en coproducció amb el Festival de Teatre de Mèrida, representarà l’obra Medea (la extranjera) amb direcció de Ricardo Iniesta, una adaptació de Carlos Iniesta a partir dels textos de Sèneca, Eurípides i Heiner Müller.
El dimecres 22 de juliol serà el torn d’Edipo Rey, de Sófocles en versió de Miguel Murillo i dirigida per Denis Rafter, una producció del 60 Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i Teatre del Noctàmbul.
L’endemà, el dijous 23 de juliol, la companyia TNT-Atalaya representarà Restos/Fedra, sota la direcció de Juana Casado.
El Festival de Teatre Clàssic finalitzarà el divendres 24 de juliol amb una sessió de clausura protagonitzada per Hamlet canalla, una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la companyia Teatre Micalet. Autor Manuel Molins i director Joan Peris.
Activitats complementàries
A més del programa de representacions, la Universitat d’Alacant ha dissenyat una sèrie d’activitats complementàries amb les quals incrementar la participació del públic davant la no presencialitat. S’impartirà el taller «ARTQUEOLOGIA», un taller d’elaboració i reinterpretació de màscares dirigit per Beatriz Rico. La revista Quaderns de cine 2020 dedica un especial al Festival de l’Alcúdia coordinat per Juan Antonio Ríos Carratalá. El número 16 de la revista té com a títol «El teatro clásico en el cine».
La UA ha dissenyat l’exposició Virtual «L’Alcúdia. Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica», una mostra que presenta, a través de panells, la història i l’evolució del jaciment de l’Alcúdia, l’evolució cronològica, el desenvolupament de la investigació i la importància en el context de l’arqueologia valenciana i espanyola.
L’Aula de Teatre de la UA també ha elaborat diversos videoclips de teatre clàssic que poden veure’s a través de la pàgina web del festival i les xarxes socials. Amb el títol Greco Electro Latino, els vídeos són un lloc de confluència de música, actitud i èpica teatral.
Comentarios