Un centenar d’autors-es de l’Associació d’Escriptors d’Alacant i Província, als quals s’han unit creadors de diverses agrupacions, com de l’Associació d’Escriptors de Madrid, han organitzat una fira amb les seues obres en el vestíbul de l’Estació de trens. Els escriptors ixen així a la recerca de lectors viatgers per a promocionar i vendre els seus llibres de forma directa.

La Fira del Llibre d’Autors Independents d’Alacant i Província ha obert en el vestíbul principal de l’Estació Adif i podrà ser recorreguda fins al diumenge 8, amb horaris ininterromputs de 10 a 21 hores.

La regidora de Cultura d’Alacant, María Dolores Padilla, ha participat en l’acte d’obertura al costat del president de l’associació, Francisco Carrión; la secretària general, Maruja Moyano; el tresorer, Pablo Guillén, i dos representants d’Adif, Juan Bautista Cano, sotsdirector d’estacions de l’Est, i Esteban Soto, cap de l’estació d’Alacant. La senadora popular Asunción Sánchez Zaplana, de trànsit en l’estació de camí a Madrid, s’ha interessat per aquesta iniciativa i ha compartit l’acte amb els seus protagonistes.

La senadora Asunción Sánchez Zaplana, la concejal María Dolores Padilla, con los representantes de la Asociación de Escritores y de Adif, en la apertura. Foto: Gabinet Premsa. Ayto. Alicante

La senadora Asunción Sánchez Zaplana, la concejal María Dolores Padilla, con los representantes de la Asociación de Escritores y de Adif, en la apertura. Foto: Gabinet Premsa. Ayto. Alicante

La proposta, que ha convertit un espai de trànsit en una trobada cultural, envia als passatgers un cridaner missatge des del seu cartell: “Un viatge, replet d’estacions, on les vides es creuen, com ho fan les històries d’un llibre”.María Dolores Padilla ha recordat que “l’Associació d’Escriptors d’Alacant es va presentar públicament en el curs d’una roda de premsa en l’Ajuntament, en el mes de novembre de 2017, i el seu primer acostament als lectors va ser celebrat el març passat en el hall de l’Estació d’Autobusos. Va ser un assaig positiu que ha desembocat en aquesta Fira de Llibres d’Autors d’Alacant”.

A més, ha elogiat que Adif per afavorir aquesta confluència cultural per a relacionar a autors de diferents gèneres i als usuaris de l’estació. “D’aquests contactes estic segura que sorgiran noves idees, noves obres i molts llibres dedicats”.

Els portaveus d’Adif han convidat als escriptors a utilitzar altres estacions de la província per a aquest tipus d’iniciatives fomentadoras de la lectura, la qual cosa ha sigut aplaudit pels autors.

A més de les citades associacions d’escriptors d’Alacant i Madrid, en aquesta I Fira d’Autors Independents exhibeixen “Escritores en su Tinta”, “Gramática Parda”, “La estación de las palabras”, “El picudo Blanco”, “Anuesca” i la “Asociación Crisálida”.

La fira proposa als viatgers llibres de narrativa contemporània, ciència ficció, de suspens, novel·la històrica i romàntica, poesia, obres infantils, relats i revistes, com AUCA de les Lletres.