L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera “molt positiva” l’aprovació per part del Consell de Ministres del Bo Cultural Jove, un xec de 400 euros del qual es podran beneficiar els 2.730 il·licitans i il·licitanes nascuts en 2004 i que per tant enguany aconseguiran la majoria d’edat.

“Es tracta d’una decisió que evidencia el suport del Govern d’Espanya als joves i a la indústria cultural, perquè suposa d’una part, propiciar el consum de productes culturals entre els més joves i d’una altra donar un impuls al sector cultural amb una injecció de més de 200 milions d’euros”, ha destacat Carlos González, qui ha recordat que el projecte aprovat pel Consell de Ministres inclou arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, fins a un màxim de 200 euros per beneficiari. També recull la subvenció de productes culturals en suport físic com a llibres, revistes i premsa; videojocs, partitures musicals, DVD, Discos, CD fins a un màxim de 100 euros per beneficiari.

Els altres 100 euros tindran com a destí el consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes digitals, de lectura, audiolectura o audiovisuals, subscripcions a videojocs en línia o a la premsa digital, entre altres.

En clau local seran un total de 2.730 il·licitans els que compliran els 18 anys en 2022, 1378 homes i 1352 dones i, atenent el que es preveu pel Govern, es podran beneficiar d’aquesta mesura d’impuls del consum de béns culturals. En termes econòmics significa una inversió cultural a la nostra ciutat superior al milió d’euros, concretament, un milió noranta-dos mil euros que es desemborsaran en bons individuals que arribaran a un moneder virtual disponible en el telèfon mòbil.

Per a tramitar el bo cultural els nascuts en 2004 hauran de sol·licitar-lo en una plataforma tecnològica específica que posarà en marxa el Ministeri de Cultura. Les sol·licituds es tramitaran per ordre de presentació i disposaran d’un termini de 12 mesos per a gastar el bo.