No és res nou que els Vins Alacant Denominació d’Origen Protegida porten anys promovent el consum dels seus productes de proximitat en el mateix entorn on es produeixen. Però després de la situació viscuda entre aquest abril i març de 2020, han decidit mostrar de forma més clara i directa que són part del nostre veïnat.

D’aquesta manera la nova campanya de Vins Alacant DOP promou el segell «made in” Alacant, o de forma més popular, “made in la millor terreta del món”, la frase amb la qual l’intel·lectual Roca de Togores va definir a aquest territori. I és que, enfront del consum massiu de productes globals o sense valor afegit, ara toca mirar als productors que tenim al nostre al voltant, per a sentir que són part del nostre veïnat. I consegüentment, hem passat la mateixa crisi i estem units per a superar-la col·laborant entre tots.

En la campanya presentada són els propis viticultors i cellerers els que s’acosten als consumidors per a mostrar que són d’ací i són a prop. Ells mateixos són els que saluden i brinden en una representació dels prop de 2.200 agricultors i 40 cellers que conformen la família de la DOP Alacant.

A ells també se’ls uneixen hostalers, comerciants o forners de diferents pobles de totes les comarques, (des de la Vega Baixa a la Marina Alta i des del Comtat a l´Alacantí), unint totes les cares d’un sector tan divers, ric i ampli que ha de ser més solidari que mai per a tirar avant. Odón Martinez de “El Granaíno” i Patricia Sanz d’Elx; Juan de “Casa Sanchís” i Jose Quiles del forn “El Fornet” pel Vinalopó; Nazario Lloret de la botiga del mateix cognom, Toni de “El Posit” i Marta Devesa de el “Hogar del Pescador” (guanyadora del Premi al millor restaurant en la promoció d’aquests vins), de la Vilajoiosa; Paco Cano de “El Xato” a la Nucia, Javier Velasco de “Lúpulos y Taninos” i Javier del Castell de “La Cava Aragonesa” de Benidorm; Pep Romany de “El Pont Sec” de Dénia, Enrique Garcia Albelda de “BonAmb” de Xàbia, i Santiago Signes de “el Celler de la Marina Alta” i Jordi Gisbert d’Alcoi. També participen Doris Andrés de la casa rural “Finca Seguró” a Sella i Age Folkestad d’Altea, representant a les comunitats d’estrangers residents en la zona; en aquest cas, suïssa i noruec respectivament.

“Ara toca més que mai buscar aqueix concepte de “made in la millor terreta” perquè la situació és molt greu en l’economia en aquests moments per a aquest sector i l’hostaler, però oferim un producte de gran qualitat i personalitat, i triar-los enfront d’uns altres és una aposta pels nostres veïns, per la sostenibilitat i pel compromís amb aquesta terra” assenyala el president del CRDOP Alacant, Antonio M. Navarrés.