Alacant acull un any més el Festival Internacional de Titelles d’Alacant, ‘Festitíteres’, del 2 al 10 de desembre, amb onze obres de companyies nacionals i internacionals que es representaran en Les Cigarreras i el Teatre Arniches. A més, a les representacions professionals se sumen huit obres de la Mostra Amateur de Titelles, i en la Llibreria Pynchon&Co i l’antiga Tabacalera hi haurà activitats paral·leles per a divulgar l’art de la marioneta a través de tallers, exposicions i conferències de lliure accés. Les entrades ixen a la venda el pròxim 19 de novembre en https://cutt.ly/jmxheau
El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat que “la gran trajectòria de Festitíteres a la ciutat li converteixen en un dels festivals amb més solera i nissaga de la Comunitat Valenciana, en el qual han participat al llarg de la seua història més 470 grups de 47 països diferents des de 1984”. A més, ha avançat que «enguany comptarem amb la companyia francesa T.H. Escàndol, que portarà a Alacant el seu espectacular teatre portàtil de fusta amb graderies en semicercle».

Antonio Manresa

Aquesta 35a edició reuneix companyies nacionals de Catalunya, Andalusia, la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó, així com Internacionals que venen des de França i l’Uruguai. A més, a les representacions professionals, se sumen huit obres seleccionades per a la Mostra Amateur de Titelles.
Com a avanç per a la programació de les companyies professionals, Les Cigarreras acollirà els dies 7,8 i 9 de desembre diferents passades de la representació “Edén”, un espectacle de cabaret on la dansa, la música i els titelles s’entrellacen, del grup de titelles francés T.H. Escàndol. Aquesta companyia porta el seu espectacular teatre portàtil de fusta amb graderies en semicercle.
L’edil de Cultura ha avançat que “enguany tornarem a comptar amb representacions de la Mostra Amateur de Titelles, i com és habitual el nostre jurat infantil valorarà les diferents actuacions atorgant el guardó a la més atractiva i divertida”. A més, ha animat a tota la ciutadania al fet que «reserven les seues entrades a través de la pàgina web per a les representacions professionals”, destacant que “estarem encantats que tornen a gaudir com cada any d’aquests espectacles de teatre de titelles”.
La Mostra Amateur de Titelles és un espai que té com a objectiu donar a conéixer propostes en xicotet format, i cerca fomentar la creació i el gaudi amb els titelles de manera activa i permet descobrir nous artistes.
Aquest procés s’ha dut a terme amb col·lectius docents i altres grups interessats en l’art del titella, la marioneta, la seua creació i posada en escena. Concretament els centres socioeducatius participants han estat tutoritzats per l’Associació Amics de Festititeres i el seu equip, entre els mesos d’octubre a novembre, i han programat les actuacions concertades amb els diferents Centres per a la posada en escena dels coneixements adquirits durant les setmanes d’aprenentatge.
Les entrades a totes les funcions del festival, estan disponibles a partir del 19 de novembre en l’enllaç https://cutt.ly/jmxheau i els preus oscil·len entre 3 i 7 euros. També es podran adquirir en taquilla per a totes les funcions 60 minuts abans de cada actuació, si hi ha disponibilitat. Tota la programació està disponible en la web del Festival https://linktr.ee/festititeres