Fundació Mediterráneo presenta a l’Aula de Cultura d’Alacant Sonidos Globales, un cicle de músiques del món que part de l’objectiu de conjuminar tradició i modernitat i que tindrà lloc al maig de 2021. El mític guitarrista Marc Ribot (dissabte 8 de maig) i Maria Arnal i Marcel Bagés (dissabte 22 de maig), componen el cartell d’aquest cicle. Les entrades es poden adquirir en taquilla de l’Aula de Cultura i a través d’Entrades al teu abast.

El president de Fundació Mediterrani, Luis Boyer, destaca queel cicle Sonidos Globales té per objectiu cobrir un espai actualment no cobert en la programació musical d’Alacant, que no és una altra que la de la denominada world music i les seues diferents expressions.

El primer convidat serà Marc Ribot, que el dissabte 8 de maig visitarà per primera vegada Alacant. Un guitarrista únic, amb un coneixement enciclopèdic de multitud de gèneres i una carrera que abasta des de la música cubana al folk i el free jazz.

Ribot és un guitarrista fix en els enregistraments del saxofonista John Zorn, referent del free jazz i renovador de la música jueva tradicional. El estilo de Ribot, nascut a Nova Jersey en 1954, ha quedat palés en els enregistraments de Tom Waits.

Ribot és col·laborador habitual d’Elvis Costello, Allen Touissant, Solomon Burke, Caetano Veloso, Andrés Calamaro, entre molts altres. A més, també ha encapçalat projectes personals: ja siga en solitari o al costat dels Cubans Postissos o Ceramic Dog, les sis cordes de Ribot subverteixen tots els gèneres.

Per part seua, María Arnal i Marcel Bagés arriben a l’Aula d’Alacant de Fundació Mediterrani amb el seu nou treball acabat de publicar. El seu àlbum debut, 45 cervells i un cor, ens van posar en guàrdia d’un duo, amb un talent per a revitalitzar el folklore allunyat de l’acomodatici però disfrutable per a qualsevol. La quadratura del circle, vaja.

Arnal va estudiar cant a l’escola de Música Moderna de Badalona aprenent a unir la passió i la tècnica. De la tradició del folklore oral a l’era digital, el seu treball traça una connexió subterrània entre aqueixa tradició sense autoria i l’autoria col·lectiva en l’era digital, en el qual fan un pas de gegant en Clam, el seu nou àlbum.

María Arnal – Marcel Bagés

El cicle Sonidos Globales de Fundació Mediterráneo torna en 2021 readaptant el seu plantejament, pel fet que les gires internacionals estan pràcticament detingudes.

D’aquesta manera, Fundació Mediterráneo ofereix un escenari a Alacant a algunes de les figures més rellevants de gèneres que no s’enquadren dins de la música pop occidental, així com a la hibridació d’aquests gèneres en altres contextos, conjuminant tradició i modernitat, a l’una que es presenten les noves expressions que sorgeixen en qualsevol punt del món.

El cicle Sonidos Globales cobreix un espai en la programació musical d’Alacant, la denominada world music, partint de figures rellevants de gèneres que no s’enquadren dins de la música pop occidental, però també la hibridació d’aquests en altres contextos.