La Fundació Mediterrani presenta «Atrapats per la inèrcia”, un cicle de conferències que realitzarà al llarg del primer trimestre de 2024 a l’Aula d’Alacant per a reflexionar sobre el procés de presa de decisions i el consum d’informació en l’era d’immediatesa. Per a això, ha convidat als presentadors del podcast “Entén la teua ment”, al psicòleg Ramón Nogueras, a la pedagoga Mar Romera i a l’humorista Raúl Massana.

Els ponents del cicle, amb enfocaments diversos i partint de les seues experiències professionals, oferiran noves perspectives sobre temes que van des de la psicologia fins a l’educació i l’humor, obrint un espai de diàleg que convida a la reflexió i la transformació. Un cicle que busca desafiar la inèrcia i fomentar una presa de decisions més reflexiva en la nostra societat actual.

A Alacant, el cicle s’iniciarà el 30 de gener de 2024, a les 19.00 hores, amb la xarrada col·loqui titulada AIXÍ SOM a càrrec de Luis Muiño i Molo Cebrián, els presentadors del podcast Entén la teua ment, el canal de psicologia en espanyol més seguit i influent del món en espanyol.

Molo Cebrián és precisament el creador del popular podcast Entén la teua Ment. Comunicador, presentador i productor, Cebrián va iniciar la seua carrera en ràdios musicals com Els 40 i ha posat veu a programes de televisió a nivell nacional, a més de locutar publicitat de diverses marques.»

Per part seua, Luis Muiño, psicoterapeuta i divulgador en radi, premsa i diversos mitjans, és reconegut per la seua labor en temes relacionats amb la psicologia i la divulgació. Ha col·laborat amb diverses ONG’s com a Metges Sense Fronteres i ha guanyat premis com el Premi Boehringer de Periodisme i Salut en 2009, gràcies a la seua faceta com a gran divulgador.

Nogueras
El 6 de febrer de 2024, a les 19.00 hores, la Fundació Mediterrani rebrà a Alacant a Ramón Nogueras, que oferirà la conferència «Per què som tan crèduls? Desmuntant el teu sistema de creences».

Ramón Nogueras, llicenciat en Psicologia i amb un màster en Direcció de Recursos Humans, ha destacat com a consultor en recursos humans i en la docència universitària en diverses institucions acadèmiques. El seu enfocament professional es basa en una psicologia fonamentada en la ciència i allunyada de supersticions. A més, és conegut per la seua labor en la divulgació científica, participant en esdeveniments com TEDxMadrid i Pint of Science. Abans de la pandèmia de coronavirus, va publicar el llibre «Per què creiem en merdes.»

El 20 de febrer de 2024, a les 19.00 hores a Alacant, serà el torn per a la psicopedagoga Mar Romera, que parlarà sobre «Claus per a sobreviure en un món accelerat» en una conferència-taller de dues hores de duració.

Mar Romera, mestra i llicenciada en pedagogia i psicopedagogia, és una especialista en intel·ligència emocional i autora de diversos llibres dedicats a l’escola, la infància i la didàctica activa. La seua conferència està orientada a famílies, pares, adolescents i educadors, amb l’objectiu de dotar d’eines per a gestionar emocionalment l’ús de les xarxes socials, abordant la importància de la gestió del temps i l’impacte en el sistema cerebral de l’ús incorrecte d’aquestes.

Finalment, l’1 de març de 2024, a les 19.00 hores a Alacant, la Fundació Mediterrani ha convidat al còmic Raúl Massana oferirà un monòleg d’humor titulat «Coses de pares”, una guia desenfadada per a aprendre a “(mal)criar als fills” i dirigit a aquells progenitors que conviuen amb fills abduïts per les pantalles.

Raúl Massana va començar la seua trajectòria com a còmic en Estand Up Comedy en 2005 i ha treballat en teatres i sales de tot el país. Ha participat en programes de televisió i llançat el reeixit xou «Experiència Completa.» També es va fer viral al costat dels seus fills en xarxes socials i va llançar el monòleg «Coses de Pares,» que combina amb el seu projecte personal, el podcast «Jo Mai.» «Coses de Pares» és un xou en el qual aprendre a (mal)criar als fills de manera desenfadada i original.

«Atrapats per la inèrcia» és un cicle d’activitats organitzat per la Fundació Mediterrani per a fomentar la reflexió sobre la forma en què la ciutadania s’enfronta a un torrent de comunicació, moltes vegades sense filtres que garantisquen la qualitat de la informació, i la forma en què es prenen decisions en un món caracteritzat per la velocitat i la immediatesa.