Gema Amador, també Gema Over, és una jove artista alacantina que és Graduada en Belles arts. No li dedicaria ni un minut a discutir sobre temes polítics i sí en canvi és especialment sensible davant el problema de l’accés al treball de la joventut.
És una il·lustradora que lluita des del seu treball enfront de les injustícies socials i emprén molts projectes amb compromís, molt Over, tret que defineix la seua personalitat.
Pregunta: Ha participat en el projecte IMPULSA CULTURA 2019, vas ser una de les 15 iniciatives d’enguany? com va ser l’experiència?
Resposta: Vaig començar sent una candidata en reserva, però després després d’alguna baixa, em vaig integrar adequadament. M’ha ajudat a tindre una perspectiva de negoci que en el món de les belles arts no sol ser habitual. Això no s’ensenya en la formació ordinària pel que m’ha ajudat a focalitzar-me i m’ha servit per a tindre les meues eines per a viure de la il·lustració.
P: El teu projecte era essencialment una novel·la gràfica protagonitzada per persones adultes que van patir bullying…
R: Al principi va ser això, volia fer aquest còmic, però aquest treball em va permetre identificar que la meua marca podia arribar a més àrees com el feminisme, la cultura LGTBI i en general injustícies socials. La novel·la gràfica està encara en procés de finalització i el següent pas serà plantejar-li’l a editorials o plantejar un crowfunding que té més cor perquè el públic està darrere del projecte.
P: Ara més formada i millor preparada, com veus el futur a curt termini, i a llarg?
R: A curt termini vull arribar a tindre una col·lecció de productes per a captar l’atenció del públic i veig un futur on aconseguisca convéncer en projectes a empreses per a aconseguir un compromís social ferm perquè aconseguisquen una certa responsabilitat social amb la meua ajuda.
P: Com defineixes el teu treball artístic?
R: Sóc una persona que necessita donar missatges, independentment de l’estil de les meues creacions. Treballe el blanc i negre perquè li dóna un component més realista en l’àrea de temàtica social. Cadascuna de nosaltres hem de posar el nostre granet d’arena per a construir un món millor.
P: Eres fotògrafa també.
R: També faig fotografia de temàtica de viatges, encara que faig també sessions privades. En la fotografia no faig temàtica social, no faig producte d’això, sent fidel als meus principis.
P: Per fer història, vas participar en el curtmetratge d’animació «Colors» que va ser nominat als Goya del 2018.
R: Quan vaig eixir de la carrera de Belles arts vaig contactar amb Rudi Mercat que coneixia als directors de “Colors”. A ells li agrade el meu treball que van veure en una exposició en el Centre 14. Vaig acolorir essencialment els treballs desenvolupats i estaria encantada de participar en els seus nous projectes cinematogràfics.
P: La teua sèrie “Orgull” recolza socialment a la comunitat LGTBI
R: Són il·lustracions amb el fons de la bandera LGTBI perquè crec que cal continuar reivindicant. Encara que a Espanya estiguem bé, en molts països condemnen a mort a persones LGTBI. Qui apareix en aquesta sèrie són una parella feminista del grup De Vermut, l’altra il·lustració és la primera transsexual del món que a més era de raça negre. La parella d’homes són persones anònimes, però per a mi són persones pròximes en la meua vida
P: Il·lustracions amb reivindicacions singulars com la del dia mundial de l’orgasme femení
R: Les dones no han de sentir plaer. Plaer s’ha associat en les dones quasi com de prostitució a vegades. Aquest any 2019 s’ha reconegut públicament que el plaer de la dona és una cosa pròpia on cap tot, també fins i tot la pròpia masturbació femenina.
P: Tens il·lustracions més guerreres com la de “Nosaltres som rajada” on afiges “perquè estem fartes que la justícia no ens protegisca”.
R: Naix a partir del cas de Pamplona fruit de la desprotecció i impotència que vaig sentir. Aqueixa ràbia que vaig tindre fruit de les agressions cap a una dona, per tant vaig pensar que les dones hem de ser una pinya per a protegir-nos.
P: Eres una il·lustradora que viu preocupada també pel local. Em remet a la il·lustració “Senyor pirotécnic, pot destruir el monument”
R: Personalment tinc por als petards i mai he entés que quilos de pólvora s’exploten en un dels pocs monuments que tenim a Alacant com és la Plaça dels Estels. Estem destruint a bombes el poc que tenim. No em cap al cap.
P: Tens un àmbit que són les faceyourart que són un conjunt de retrats que ens presentes, no sé si molt indentificados…
R: És un recopilatori de desafiaments d’Instagram en els quals he participat. També estava el meu retrat per a saber qui sóc deixant ser anònima. Recentment vaig estar en una jornada formativa a Sevilla on a l’artista formadora no la tenia identificada físicament, alguna cosa que és bastant habitual entre els i les artistes.
P: On et poden trobar qui estiga interessat-a a conéixer el teu projecte artístic?
R: En Instagram en el perfil @gemma_over_ i pròximament, en uns tres mesos, obriré el meu web que serà www.gemaover.com
Comentarios