Aquest passat divendres va tindre lloc en l’Hort del Capellà el lliurament dels Premis Alce 2022 a la creativitat publicitària, guardons anuals entregats per l’Associació d’Empreses de Publicitat de la Província d’Alacant 361é. Durant el transcurs d’aquesta, la consultora de comunicació Grupoidex es va fer amb un total de 12 guardons, repartits en 5 ors, 5 plates i 2 bronzes.
Aquests resultats venen a consolidar l’aposta de Grupoidex per un model de consultoria integral on cada iniciativa de comunicació plantejada obeeix a objectius de negoci. Una visió estratègica i transversal que, com confirmen els guardons obtinguts en els Premis Alce d’enguany, és capaç d’aportar creativitat, innovació i resultats a les grans marques i companyies.
Dos ors dels cinc aconseguits venen a rubricar els esforços desenvolupats en els últims anys per Grupoidex en l’àmbit de la Producció Audiovisual i el Branded Content. La seua capacitat per a apel·lar a nous públics plantejant i desenvolupant formats associats a la ficció i l’entreteniment es fan evidents en “Bé Bé”. El curtmetratge, protagonitzat per Elena Furiase, no sols s’ha fet amb l’Alce d’Or en Entreteniment i Branded Content: també ha proporcionat a Grupoidex el seu tercer or consecutiu en la categoria de “Producció Audiovisual”. Un intens pla seqüencia d’11 minuts capaç de posar a l’espectador en la pell d’una víctima d’assetjament i reflexionar sobre una problemàtica que no sempre gaudeix de la visibilitat necessària.

El tercer Alce d’Or aconseguit per l’agència correspon a una de les categories més competides dels premis: Branding i Identitat Corporativa. El projecte, desenvolupat per al Institut Valencià d´Atenció Soci-Sanitària, planteja la identitat integral del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, desenvolupant una línia gràfica i un univers estètic capaç d’identificar-lo de manera diferencial, dotant-lo de jerarquia i ordre i facilitant la categorització visual dels seus diferents programes i centres.
El quart Alce d’Or correspon al projecte “Sanibaby”, desenvolupat per a la marca de nines Berjuan i guanyador en la categoria “Campanya Social”. La creació d’un nou producte (una nova línia de nines capaç d’inactivar el Sars-CoV-2) i el treball dut a terme des del Departament de Premsa & Mitjans de Grupoidex va fer possible aconseguir els objectius plantejats per la marca, aconseguint un nivell de repercussió en mitjans veritablement excel·lent a nivell nacional i internacional, fent arribar aquesta campanya social a tothom en un moment en el qual la preocupació per la Covid-19 i el seu possible efecte en els xiquets era generalitzada.
La pandèmia va estar també molt present en el projecte “Inversos”, guanyador del Alce d’Or en la categoria “Disseny Editorial” i d’un Alce de Bronze com a “Campanya Social”. Aquesta iniciativa tirava a caminar reptant als principals instagramers poetes del país a formar part d’una xarxa en línia de poesia que aconseguira reflectir el sentir general de la societat durant els mesos de confinament, recollint posteriorment les obres resultants en un llibre recopilatori de nou format. Així, cada poema es serigrafió, a partir de la lletra manuscrita de cada autor, en una làmina individual de vidre, evocant les finestres des de les quals els confinats veien el món exterior.
La qualitat del treball desenvolupat per Grupoidex per a les grans marques també va ser present en “The Biggest Shoe Closet”, un projecte de comunicació digital desenvolupat per a la marca de calçat Martinelli que es va fer mereixedor de guardons en les categories “Campanya Digital” (Plata), “Mitjà social” (Plata), “Disseny de Webs & Apps” (Plata) i “Esdeveniments” (Bronze). La iniciativa plantejava la creació d’un enorme sabater, inspirat en les joieries londinenques, per a albergar els 63 parells de la nova línia de cerimònia de la marca. Entorn del mateix, es va articular una estratègia de comunicació que no sols plantejava a les seguidores de la marca l’oportunitat de participar en Instagram per a guanyar tots els parells de la col·lecció: també convidava a algunes de les principals influencers de moda a participar en el primer esdeveniment desenvolupat a l’interior d’un sabater. Dues iniciatives a les quals se sumava la creació d’una rèplica virtual interactiva del sabater real, visitable a través de la web oficial de la marca. Un plantejament integral capaç d’emprar de manera complementària elements en línia i offline per a aconseguir el principal objectiu de la campanya: aconseguir que Martinelli superara els 100.000 seguidors en Instagram.


Als guardons ja esmentats van vindre a sumar-se la Plata aconseguida en la categoria “Fotografia” pel projecte desenvolupat per a Ilia Topuria, lluitador de MMA considerat com un dels majors “Prospects” de la UFC i la Plata en la categoria “Esdeveniments” amb la qual el Jurat d’enguany va decidir destacar “Evil Toys”, una inquietant exposició plantejada per a ESATUR i el Castell de Santa Bàrbara dedicada als ninots i icones del Cinema de Terror.
Amb els dotze Premis Alce aconseguits, Grupoidex reforça un model de consultoria desenvolupat a partir de la convicció que, ara com ara, transformar creativitat en negoci d’una manera eficient requereix d’una estructura capaç de desenvolupar, executar i controlar projectes en àmbits tan diversos com la comunicació social, l’anàlisi de mercat, el màrqueting digital, la identitat corporativa, o el branded content, entre molts altres.