El Certamen de Curts de Santa Pola està prop, organitzat per les Regidories de Cultura, Joventut i Acció Social, aquest certamen adquireix més importància en el món dels concursos audiovisuals amb cada edició. En aquesta ocasió, són 30 els treballats que s’han presentat, quasi el doble que en altres anys, i d’ells s’han seleccionat 21.

Antonio López Lafuente, responsable del Racó Jove, explica que amb aquesta edició han tornat a comprovar que “hi ha molts artistes joves, directors i directores joves apostant per un cine alacantí molt bé fet”.

En aquesta convocatòria han rebut obres de diferents estils: drama, cine social, documental, comèdia, animació, gènere fantàstic, etc. Tres dels curts estan rodats en valencià, i en els 21 curts podem veure actors i actrius amateurs, però també altres professionals com Adriana Ozores, Pedro Casablanc, Jon Platzaola, Andrea Trepat i Cristina Alcaraz.

La setmana que ve tindrà lloc la gala de projecció i l’entrega de premis. El dijous 15, a partir de les 18:30, es projectaran 21 curts i el públic podrà votar el millor, ja que s’atorgarà un premi especial del públic, valorat en 150 euros.

I d’altra banda, el divendres 16 tindrà lloc la Gala Final de l’Entrega de Premis. “Volem que la gal·la siga un esdeveniment cultural, no solament és de caràcter festiu, sinó que anem a veure els curts, conèixer als guanyadors i que hi haja espectacle. I seguint la línia de l’any passat, enguany anem a portar dues actrius, que són presentadores, vinculades al món visual. Elles són María Minaya i Patricia Galván, que van a preparar un espectacle molt especial”, ha explicat Rosa Ballesta, Directora de la Casa de Cultura.

Com a novetat, enguany s’instal·larà una catifa roja, acompanyada d’un photocall, perquè els assistents puguen fer-se fotos i gaudir de la gala en tots els seus aspectes.

L’entrada el dijous 15 és gratuïta i lliure, però a la gala el dia 16 ha d’accedir-se amb invitació, que s’arreplega el mateix dia 15 en la Casa de la Cultura.

Els premis que s’oferiran seran: premi al millor curtmetratge, premi millor curtmetratge en llengua valenciana, premi de temàtica social, premi especial del públic i dos accésits.