El CRDOP Alacant ha convocat una segona edició del seu concurs de microrelats inspirats en la varietat de raïm regna de la zona, la monastrell.
Un concurs que l’any passat va tindre una molt bona participació amb un total de 25 concursants. El jurat va destacar la bona implicació i inspiració del productor i va atorgar el premi a l’escriptora Ká Barceló, resident a Barcelona però amb família d’origen alacantí.
Les bases del concurs tornen a apel·lar al món d’evocacions d’aquesta varietat negra, tan versàtil per a l’elaboració de vins, i tan representant de l’estil de vida mediterrani, de sol, mar o tradicions; o les vivències que cadascun té amb el vi. La transformació d’aqueix món en un relat breu té un premi de 1.000 euros després de la decisió d’un jurat format per periodistes i escriptors. El termini de presentació d’originals és fins al 12 de gener i les bases es troben detallades ací: https://vinosalicantedop.org/ii-concurso-micro-relatos-dia-de-la-monastrell/
El  concurs forma part del Dia de la Monastrell, que se celebra el 12 de novembre i que es compondrà de diversos esdeveniments.
La varietat monastrell, oriünda de la zona, representa el 75% de cultiu de la DOP Alacant. És una varietat estesa per diferents parts del món. En aquests països és conegut pel nom de Mourvedre, Mataró o fins i tot Alcallat. Amb ella s’elaboren vins tranquils, dolços, anyencs, espumosos o el mític Fondillón.