Descobrir la Xina més enllà de la propaganda i de les llums de neó, i els xinesos, amb els seus maldecaps i alegries, amb les seues dificultats per a arribar a final de mes i les seues humils aspiracions és la proposta del periodista Isidre Ambrós en el seu llibre «La cara oculta de China».
Ambrós, corresponsal a Pequín i Hong Kong per a La Vanguardia durant una dècada i expert en assumptes polítics de la regió Àsia-Pacífic, serà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) demà dimecres, 5 d’octubre, a les 19:30 hores, per a presentar la seua publicació i desgranar els detalls de la vida en el gegant asiàtic durant la darrera dècada. Ana Martínez, exdirectora del Centre d’Estudis Orientals de la UA, conversarà amb el convidat.
«La cara oculta de China» tracta l’evolució del gegant asiàtic i dels seus habitants des que l’antic «imperi del centre» va fer acte de presència en l’escena internacional, amb els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i l’Exposició Universal de Xangai 2010, fins a la seua consolidació com a potència mundial i l’impacte de les epidèmies del SARS i la Covid-19. L’autor repassa les seues experiències d’una dècada en aquell país mil·lenari, tan atraient com desconegut, uns anys en què es llança a recórrer-lo i a plasmar-lo a través de les seues cròniques com a corresponsal per a La Vanguardia, en les quals convida a conèixer la vida diària d’uns homes i unes dones que, amb el seu sacrifici silenciós, han sigut decisius perquè la Xina aspire a desbancar els Estats Units del lideratge planetari. Ambrós ha aconseguit penetrar en una societat molt reservada envers els estrangers per a narrar les vivències de personatges reals i el funcionament d’una societat complexa, controlada fèrriament pel Partit Comunista.
Isidre Ambrós (Barcelona, 1956) és periodista i expert en assumptes polítics i econòmics de la regió Àsia-Pacífic, sobre els quals escriu en diversos mitjans i centres de recerca. Ha treballat per al diari La Vanguardia des del 1984 fins al 2018 i ha sigut corresponsal per a aquest periòdic a Pequín, Hong Kong, Berlín i Brussel·les. És autor dels llibres «30 Europas» (2004) i «Management mediterráneo. Una alternativa al management anglosajón» (2003). Va ser president de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i és llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.