La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (UMH) organitza el dilluns 5 de novembre, en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola la I Jornada Iberoamericana d’Indústries Culturals i Creatives i Innovació Social. En ella, professionals i investigadors d’aquest sector en els àmbits econòmic, polític i social analitzaran la situació actual i els reptes als quals s’enfronten aquestes indústries a Iberoamèrica. Així mateix, es crearà un espai de reflexió entorn del paper de la cultura com a font de canvi personal i innovació social, els programes de la UNESCO i la xarxa de ciutats creatives i la seua importància econòmica i social, la transformació digital o el emprendimiento i el màrqueting cultural com a eines de dinamització d’aquestes indústries. L’assistència és lliure fins a cobrir aforament. Imprescindible inscriure’s emplenant el següent formulari: https://goo.gl/forms/eoqtw936boskk0qj2
Lloc: Aula 2.4 de la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola
Hora comence: 9:45 h. Hora finalització: 18:00 h.
Després de la inauguració de la Jornada pel director de la Càtedra, Antonio J. Verdú, i l’alcalde, Emilio Bascuñana, pronunciarà una conferència Andrés Felipe Durán Sanabria, CEO de Unidigital i Ecosystem Builder, sobre el tema “Ecocreació i transformació digital”.
Carlos J. Villaseñor Anaya, membre del grup d’experts UNESCO per a la Convenció 2005, parlarà a continuació sobre ‘Indústries Culturals i Creatives en projectes de la UNESCO”; i Gerardo Darío Neugvosen, màster en management de Mitjans i Arts, investigador en matèries de emprendimiento i innovació disertará sobre “Emprendre en cultura: claus i experiències en processos formatius a Iberoamèrica”..
La segona sessió començarà amb Vicente Pina, gerent de Llibreria Codex, que parlarà sobre “El mercat editorial: canvis en el consumidor i estratègies de foment de la lectura; Griselda Tolla Pi, de OCYO, ho farà sobre “L’enriquiment personal a través de les cultures iberoamericanes”; i Santiago Rierol Serrano, president de la Fundació Iberoamericana d’Indústries Culturals i Creatives, abordarà el tema “La dialèctica empresa-cultura en la gestió del patrimoni”.
La tercera sessió s’iniciarà amb la ponència “Les ciutats creatives de la UNESCO: experiències i reptes de Granada Ciutat de Literatura UNESCO”, a càrrec de Jesús Ortega, coordinador del Centre Federico García Lorca per al programa Granada Ciutat de Literatura UNESCO. Per la seua banda, Irene Belmonte Martín, professora del Departament de Ciències Socials i Humanes de la UMH, parlarà sobre “El paper de la cultura en la innovació social”; i Raúl Pérez Casado, director de l’Hotel Palacio de Tudemir, abordarà el tema “Experiència i estratègies emprades en la tematització del restaurant Las Huellas de Miguel Hernández”.
Comentarios