La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi treballa en els preparatius del ‘Fòrum Jove sobre Diversitat Sexual’, que se celebrarà el 13 de gener de 17.00 a 20.00 hores en el Espai Cultural Escoles Velles, amb la col·laboració de ALGTB, l’associació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Marina Baixa.
Un fòrum de debat obert al qual cal inscriure’s prèviament per a poder participar, en el CIJA, Centre d’Informació Juvenil de l’Alfàs del Pi, situat en la planta baixa de la Casa de Cultura. També poden realitzar-se les inscripcions a través de l’adreça de correu electrònic juventud@lalfas.com o cridant als números de telèfon 965887435 i 610205329, ha anunciat aquest matí la regidora de Joventut Laura Sevilla, al costat de la regidora d’Igualtat, Rocío Guijarro. Les places són limitades.
Des de Joventut s’organitzen amb freqüència fòrums on s’aborden assumptes d’interés general, explica la regidora titular de l’àrea, Laura Sevilla, i sempre atesa la demanda. “Es tracta d’una iniciativa destinada a fomentar la participació juvenil a l’Alfàs del Pi, creant cohesió grupal i facilitant als joves un espai des del qual puguen aportar les seues idees i suggeriments”. En aquest cas es posaran sobre la taula les opinions i actituds que existeixen entre els adolescents espanyols entorn de la realitat de la diversitat sexual i, de forma més específica, a les actituds, estereotips i prejudicis que puguen expressar-se davant les i els adolescents i joves amb una orientació sexual no heterosexual. Més enllà dels debats politicoideològics, argumenta l’edil, en la vida social quotidiana és relativament habitual l’expressió d’actituds i comportaments homòfobs davant la presència d’alguna persona que evidencia una orientació sexual diferent de la normativa dominant, centrada, com és evident, en la ‘norma’ heterosexual. La modificació d’aquestes actituds i conductes requereix de l’esforç global de la societat, i sobre això es debatrà. És important incidir en el sistema d’actituds i de conductes que van configurant les noves generacions adolescents i juvenils referent a això, en la mesura en què és en aquestes etapes de la vida en les quals se sol constituir la possible orientació sexual i en les quals també es configuren i nien els possibles prejudicis El respecte a la diversitat sexual entre joves i adolescents.
Aquest Fòrum Jove aspira a contribuir a un millor coneixement del tema. La jornada es desenvoluparà el 13 de gener de 17.00 a 20.00 hores en els Escoles Velles. Xarrades, debats i dinàmiques de grup per a obtindre el feedback de les persones participants, i recollir les seues propostes de cara a l’organització de nous fòrums.
Va ser en 2018 quan l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi va iniciar el projecte ‘Fòrum Jove’ amb l’objectiu de propiciar el debat, el diàleg i l’intercanvi d’opinions entre les persones joves.
Per a assistir, s’ha de formalitzar la inscripció a través del CIJA, Centre d’Informació Juvenil de l’Alfàs del Pi, situat en la planta baixa de la Casa de Cultura. També poden inscriure’s a través de l’adreça de correu electrònic juventud@lalfas.com o cridant als números de telèfon 965887435 i 610205329. Les places són limitades.