La Seu Ciutat d’Alacant dedica un cicle a l’Escola Bauhaus, en el centenari de la creació, coordinat per Jorge Olcina, director de la seu, i pel professor José Ramón Navarro.
El cicle La Bauhaus, una Utopia Moderna (1919-2019) començarà dilluns, 28 d’octubre, a les 19 hores en les instal·lacions de Ramón y Cajal, 4, amb una primera sessió a càrrec d’Ángela Molina, crítica d’art del diari El País, que oferirà la conferencia “Constelación Bauhaus”. El cicle inclou una segona sessió, el 4 de novembre, sobre «Antinomias y paradojas de la Bauhaus», conferència que impartirà Josep Casals, professor d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de Barcelona.
La Bauhaus, escola d’arquitectura, art i disseny, va ser fundada per l’arquitecte Walter Gropius a la ciutat alemanya de Weimar l’any 1919. En el manifest fundacional, Gropius definia així els objectius de la nova escola: «La Bauhaus es proposa reunir en una unitat totes les formes de creació artística, reunificar en una nova arquitectura, com a parts indivisibles, totes la disciplines de la pràctica artística, escultura, pintura, arts aplicades i artesanat.» La Seu ciutat d’Alacant de la UA vol contribuir a aquest aniversari revisant, des d’una visió contemporània, la revolució artística i del món del disseny i l’arquitectura que va comportar la Bauhaus, al mateix temps que s’exposarà quina va ser la dimensió política d’aquesta escola en el marc de la República de Weimar.
Comentarios