La DOP Granada Mollar d’Elx serà present en la V edició d’Alacant Gastronòmica, que tindrà lloc des del 29 de setembre fins al 2 d’octubre en Fira Alacant (IFA) sota el lema ‘Ànima Mediterrània’.

El president de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, ha mostrat la seua satisfacció “per poder participar en aquest aparador que posa a les magranes d’Elx en la primera línia del sector gastronòmic”, apunta Oliva, qui afig que Alacant Gastronòmica “és la fira de referència del sector a nivell nacional i, per tant, és un certamen ideal per a donar a conéixer les característiques d’aquesta fruita única i els motius que la converteixen en la Reina de totes les Magranes”.

Un estand propi i participatiu

La Granada Mollar d’Elx comptarà amb estand propi, en el pavelló 1, on s’elaborarà suc de magrana i també es repartirà material promocional de la DOP i el receptari protagonitzat per la xef Susi Díaz, del Restaurant La Finca, que compta amb una estrela Michelin.

A més, durant el cap de setmana es duran a terme diversos tallers i showcookings per a mostrar la versatilitat de la magrana i les seues característiques. Així, el xef del Granaíno, Odón Martínez, prepararà el diumenge (12.00 h.) un tartar de tonyina amb magranes d’Elx mentre que el sommelier Juan Manuel Montalvo farà un gintonic de magrana mollar d’Elx.

Per l’estand de les magranes d’Elx també passarà el dissabte a la vesprada (17.00 hores) la professora de rebosteria i pastisseria Gemma Rodríguez, de Cookies per a tots, que prepararà unes tòfones de xocolate farcides de magranes d’Elx. Per part seua, la directora de Qualitat de la DOP de la Granada Mollar d’Elx, Sylvia Queijas, farà un taller (dissabte 12.00 h.) per a difondre les qualitats de la magrana mollar d’Elx i ensenyar com es pela.

A més, la magrana mollar d’Elx també tindrà protagonisme en l’estand de VisitElche a Alacant Gastronòmica.

De Fira Alacant a Fruit Attraction a Madrid

Després del pas de la Granada Mollar d’Elx per Fira Alacant, la DOP posarà rumb a Madrid on participarà en la 15 edició de la fira Fruit Attraction que se celebra del 3 al 5 d’octubre en la Institució Firal de Madrid (IFEMA).

La DOP de les magranes d’Elx acudeix a la fira internacional de fruites i hortalisses sota el paraigua de la Diputació d’Alacant que agrupa l’oferta expositiva de les figures de qualitat diferenciada de la província com la magrana mollar i els dàtils d’Elx, la carxofa de la Vega Baixa, la DOP del Raïm Embossat del Vinalopó o la bacora d’Albatera; entre altres.

Es tracta d’un gran aparador mundial per a la DOP perquè aquesta fira atrau a més de 90.000 visitants de 135 països i una oferta expositiva de 1.800 empreses.