La Fira de Sant Jordi, celebrada amb motiu del Dia Internacional del Llibre, torna després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia. Dissabte que ve 23 d’abril de 10.00 a 21.00 hores s’instal·larà per primera vegada en la seua història en la Plaça de Baix, i comptarà amb la presència tant d’autors locals com nacionals de renom i reconegut prestigi literari.
Tindrà un total 17 estands gratuïts facilitats per la Regidoria de Comerç de 3×3 metres en els quals signaran les seues obres els autors i exposaran els seus llibres 15 llibreries de la ciutat, la majoria d’elles, i dues associacions literàries d’Elx. La fira ha sigut organitzada pel Grup 17 muses.
“Hem volgut que es realitzara una fira concorde al món literari i que poguera portar noms de prestigi perquè a més de ser atractiva a nivell local puga portar visitants des d’altres localitats de la província” afirma Felip Sànchez, edil de l’àrea, qui també apunta que “tindrà un impacte molt positiu en el comerç i l’hostaleria per tots els lectors que de ben segur acudiran”.
La fira comptarà també amb una carpa destinada a realitzar activitats infantils i juvenils relacionades amb la literatura i estarà secundada per una campanya publicitària destinada a incentivar les compres en les llibreries il·licitanes i conscienciar als ciutadans sobre el valor que aquestes aporten com a dinamitzadors comercials.
Dia Internacional del Llibre i Dia de Sant Jordi
Des de 1989, cada 23 d’abril se celebra el Dia Internacional del Llibre, que té per objectiu el foment de la lectura, la dinamització de la indústria editorial i la posada en valor de la propietat intel·lectual i els drets d’autor.
Aquesta data va ser triada per la UNESCO per ser oficialment la data de defunció de William Shakespeare, Miguel de Cervantes i Garcilaso de la Vega, qui van morir aquest dia en 1616.
El Dia Internacional del Llibre coincideix a més amb el Dia de Sant Jordi, una celebració originària de Catalunya en el qual les parelles s’intercanvien llibres per roses i s’instal·len llocs de venda d’obres literàries per les ciutats, una tradició que s’ha estés per tot el país.