La Sala d’exposicions de la Llotja acollirà fins al 30 d’abril, la mostra que commemora el 25 aniversari del Certamen Mirades de la Fundació Alió. Sensibilitzar sobre la importància de cuidar la Visió i Previndre la Ceguesa a través de l’Art és l’objectiu d’aquest concurs, consolidat en el panorama artístic que va crear el Prof. Dr. Jorge L.Alió, fundador de la Fundació Va aliar i del Certamen Mirades i organitza María López Iglesias presidenta executiva i directora del certamen.
La mostra artística la formen un total de 91 peces. 34 a la Sala Tabarca, 10 obres de premis d’honor 3 de premis internacionals a la Sala Estels, 9 dibuixos infantils en l’hall d’entrada i 35 obres a la Sala Esplanada.
Des dels seus començaments, el certamen ha comptat amb un important poder de convocatòria, comptant amb la participació de centenars d’artistes, la qual cosa l’ha convertit en un dels certàmens de pintura més importants d’Alacant.
Cada edició del Certamen Nacional Mirades arriba a reunir l’obra d’al voltant de 150 autors, entre els quals un jurat format per personalitats del món de l’art, designa als participants en la mostra i als guanyadors dels premis que l’entitat atorga en cadascuna de les seues edicions.
Des del seu origen ha comptat amb la participació de més de 2.500 artistes, superant les 2.000 obres presentades; entre ells, mestres de reconeguda trajectòria professional, artistes consolidats, creadors emergents i pintors amb discapacitat visual.
El certamen Mirades i la Col·lecció a Alacant
El Certamen Nacional Mirades és un esdeveniment cultural transcendental a la ciutat d’Alacant. Enriqueix l’oferta cultural i promou valors socials, però, a més, motiva la trobada entre la Ciència i l’Art; estimula la creativitat dels artistes i promou el seu treball mostrant-lo a la societat.
Són moltes les entitats que col·laboren en la celebració d’aquest Certamen, conscients de la importància que té per a la societat la posada en valor de l’Art i de la Pintura com a expressió plàstica.
Els artistes que participen en aquest esdeveniment veuen recompensats els seus esforços creatius amb l’exhibició de les seues obres a la Sala Municipal de la Llotja del Peix, un espai de reconegut prestigi dins de l’àmbit expositiu de la ciutat i amb la possibilitat de participar en les exposicions itinerants que promou la Fundació Jorge Alió amb aquelles peces que passen a formar part dels seus fons privats.
Però el Certamen Nacional Mirades no és solament un esdeveniment cultural. Juntament amb la promoció i posada en valor del treball dels artistes participants, subjau una intenció social inqüestionable: la trobada entre la societat i la ciència a través de la cultura. Mostra d’això és que cada premi ha sigut patrocinat per diferents entitats públiques i privades, compromeses amb els valors que promou la Fundació Jorge Alió i amb el valor que susciten l’art i la cultura en la societat.
El certamen «Mirades internacional»
El Certamen ‘Mirades Internacional’ sorgeix l’any 2004 i, inicialment, va ser denominat com a Mirades d’Hispanoamèrica a causa de la participació exclusiva d’artistes amb origen en aquests països.
Actualment, la transcendència internacional d’aquest certamen ha possibilitat que s’amplie l’àmbit de participació i, hui dia, són 25 països de diferents continents els participants, per la qual cosa el certamen ha passat a dir-se Mirades Internacional. Les obres que representen a Espanya en Mirades Internacional, es trien entre les participants en el Certamen Nacional de Pintura Mirades.
Una de les principals repercussions de la celebració del Certamen Mirades Internacional ha sigut donar a conéixer el treball d’artistes residents a Espanya en altres països, que no han dubtat a sol·licitar la cessió temporal d’algunes de les obres de la col·lecció per a mostrar-les en diverses exposicions temporals.
L’interés que la col·lecció suscita en altres organitzacions d’àmbit regional, nacional i internacional, es veu reforçat per l’originalitat de la temàtica de les seues obres, de gran valor artístic i social.
Mirades 2023.Vídeo de Ramón Palmeral
Comentarios