El Desembarcament va començar aquest dissabte amb l’arribada de les naus berberiscas a la zona del Cocó, al costat del Postiguet. Ací es esceníficó la batalla amb trets de arcabucería, les Ambaixades -protagonitzades per festers d’Altell- i la posterior Capitulació. Prop de 35.000 persones han presenciat la representació, segons fonts de la Policia Local, des de diferents punts de la franja litoral com el propi Passeig de Gómiz, la passarel·la situada sobre l’avinguda Juan Bautista Lafora, o en la Plaça del Topete, en el Raval Roig.

Aquest acte, restaurat el passat any, ho ha organitzat la Federació Alacantina de Moros i Cristians (FAMYC), que presideix Emilio Carretón.

Com va explicar en la presentació de l’esdeveniment l’edil de festes de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, l’acte “és un reclam per al turista i el propi alacantí perquè coneguen les seues arrels a través de la història”. Així es consolida una representació que s’ha recuperat després de molts anys, doncs data de l’any 1.599.

Per a una major tematització d’aquesta àrea emblemàtica d’Alacant, en l’estacionament del Passeig de Gómiz s’ha instal·lat, fins al 7 d’agost, un soc àrab amb diferents mostres d’artesania de l’època, i amenitzat amb música de l’època.

Van participar més de mig miler de festers dels tres barris alacantins d’Altozano, Villafranqueza-El Palamó i El Rebolledo, pertanyents a Federació de Moros i Cristians. L’acte va comptar amb la col·laboració per a la cessió de les embarcacions del Real Club de Regates d’Alacant, Club Nàutic Costa Blanca i Capitania Marítima. L’esdeveniment organitzat per la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc) juntament amb l’Ajuntament d’Alacant va estar patrocinat pel Patronat de Turisme Costa Blanca, Aguas de Alicante, Vectalia, R.C.R.A, C.N. Costa Blanca, Amstel, Coca-cola i Makro.