La pediatra i escriptora Lucía Galán Bertrand, el periodista Carmelo Encinas Campa, l’oncòloga Anna María Lluch Hernández, el fotògraf Óscar Molina i la periodista Rosa María Calaf són els cinc noms que integren el cartell de les XXXII edició de cicle de conferències Tardor Cultural de Petrer. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Cultura, Fernando Portillo, acompanyat per Ramón Blanquer, conseller de l’Obra Social de Caixapetrer, amb qui l’Ajuntament porta organitzant aquesta important cita cultural des de fa 32 anys.

Portillo ha indicat que, en la programació, “hem mantingut el sistema d’elecció dels últims anys per part del Consell Municipal de Cultura”, en el qual està representades les diferents associacions culturals del municipi, “amb la novetat que, enguany, en comptes de fer noves propostes, hem intentat tancar conferenciants proposats en edicions anteriors i que, per motius d’agenda, no van poder vindre a Petrer”. El regidor també ha avançat que en breu, previsiblement en aquest mateix mes d’octubre, ja s’obrirà el termini perquè les associacions puguen presentar les seues propostes de conferenciants de cara a la 33a edició de la Tardor Cultural.

Aquesta nova edició de la Tardor Cultural arrancarà el divendres 18 d’octubre amb la conferència de la prestigiosa pediatra i escriptora Lucía Galán Bertrand, coneguda en l’àmbit d’Internet com “Lucía, el meu pediatre”. La seua conferència està titulada “Límits i rabietas, que no condisca el pànic. El teu fill ha començat amb les rabietas?”. Una setmana després, el divendres 25, serà el conegut periodista Carmelo Encina Campa qui es puge a l’escenari del saló d’actes de Caixapetrer per a parlar de “L’Espanya del debat”.

Després d’una setmana de descans per coincidir amb la festivitat de Tots els Sants, el divendres 8 de novembre, l’oncòloga Anna María Lluch Hernández qui parle de “Avanços en l’abordatge del càncer de mama”. El divendres 22 de novembre, a proposta de la SEU Universitària de Petrer UA, patrocinador de la Tardor Cultural, el fotògraf Óscar Molina oferirà la conferència “Darrere de la càmera”.

El 29 de novembre, la periodista Rosa María Calaf, durant molts anys corresponsal d’RTVE durant molts anys, serà l’encarregada de posar el punt i final a aquesta 32a edició amb la seua conferència “El repte d’informar i estar informat en el segle XXI”.

 

Totes les conferències tindran lloc en el mateix horari, les 20.30 hores, i en el mateix punt, el saló d’actes de Caixapetrer. En nom de Caixapetrer, Ramón Blanquer ha convidat a totes les veïnes i veïns de Petrer a assistir a aquestes “conferències tan interessants, ja que són temes que, en general, contribueixen a divulgar la cultura”.

 

DETALLES PROGRAMACIÓ

 

18 d’octubre de 2019

 

Títol: Límits i rabietas, que no condisca el pànic. El teu fill ha començat les rabietas?

Ponent: Lucía Galà Bertrand

 

Lucía, pediatre de vocació, adora la seua professió. Mare de dos xiquets, la maternitat li va permetre experimentar en la seua pròpia pell totes aquelles qüestions que tantes mares li havien consultat prèviament. Des d’aqueix mateix instant, va començar a sentir la pediatria de manera diferent.

En 2003 va obtindre la llicenciatura en Medicina per la Universitat d’Oviedo i en 2008 el títol d’especialista en Pediatria i àrees específiques (Hospital General d’Elda). Des de l’any 2011 desenvolupa la seua activitat professional a l’Hospital Internacional Medimar a Alacant i en la Clínica Maio en Platja de Sant Joan.

Xarra-taller: El teu fill ha començat amb les rabietas? Se us va de les mans per què no saps com reaccionar? Creus que és massa xicotet? Però per què fa això? Hi ha llum al final del túnel? Aprendrem com funciona el seu cervell, com gestionar les rabietas i com posar-los límits.

Proposta: Caixapetrer

 

25 d’octubre de 2019

 

Títol: L’Espanya del debat

Ponent: Carmelo Encinas Campa

 

Llicenciat en Periodisme, la seua carrera professional ha estat estretament vinculada al Grupo PRISA. En 1977 entra a formar part de l’equip d’informatius de la Cadena SER. En aquesta emissora, exerceix tant de redactor cap de nacional com, durant molts anys, director de l’àrea local de Ràdio Madrid (Redacció Madrid).

Entrada la dècada de 1990 i fins a 1996, fa el salt a televisió a través de la cadena autonòmica madrilenya Telemadrid, on dirigeix i presenta diversos espais d’actualitat, anàlisi i tertúlia polítics, com Madrid, Set dies (1992), Al carrer (1993-1994) o En ple Madrid (1996).

Comença, a més, a treballar com a columnista en el diari El País des de 1996. A principis de la dècada de 2000 és nomenat Director d’antena de l’emissora de TV del Grupo PRISA, Localia i posteriorment Director General de Localia-Madrid, fins a la seua desaparició en 2009. Va ser en aquest canal on va presentar el programa de prime time Els uns i els altres.

Des de 2009 ha sigut contertulià habitual de diferents programes d’anàlisi política de televisió com Madrid opina (2009-2011) en Telemadrid, La volta al món (2009-2011) en Veig7, Una mirada a El Mundo (2012) en Discovery MAX, La sénia (2009-2012) i El gran debat (2012-2013) i El programa d’Ana Rosa (2009-2015) en Telecinco , T amb T (2014) en TVE, El gat a l’aigua en Intereconomía Televisió, Més Madrid (2014-2015) en Telemadrid, Les Claus del Dia (2015-2017) en Telemadrid i Roent (2011-2016) en La Sexta.

Actualment col·labora amb diversos programes radiofònics de COPE com Herrera en COPE (2015-actualitat) i La vesprada de Cope (2015-actualitat) i en televisió en La nit en 24 hores en 24 hores (TVE), Els desdejunis de TVE (2016-actualitat) en La Sexta, Més val tard (2016-actualitat) i La Sisena Nit (2013-actualitat) en La Sexta, Madrid Amb tu (2016-actualitat) i Hui és notícia (2016-actualitat) i El cascavell (2016-actualitat) en 13 TV. A més, col·labora com a columnista d’opinió en els diaris L’Economista i 20 minutos, sent responsable d’opinió d’aquest últim des de setembre de 2017.

Proposta: Regidoria de Cultura i Patrimoni

 

8 de novembre de 2019

 

Títol: Avanços en l’abordatge del càncer de mama

Ponent: Anna María Lluch Hernández

 

Médica valenciana i investigadora en oncologia, especialitzada en càncer de mama. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic Universitari de València. Des de l’any 2014 és acadèmica de número de la Real Acadèmia de Medicina i Ciències de la Comunitat Valenciana.

 

Proposta: Grup Municipal PSOE

 

 

22 de novembre de 2019

 

Títol: Ser autor, ser fotògraf

Ponent: Óscar Molina

 

Fotògraf i creador multidisciplinari, té formació en música i en disseny gràfic, vídeo i fotografia. En paral·lel a la seua activitat com a autor, es dedica a la docència. És professor en escoles de fotografia de Madrid, com LENS i EFTI, i imparteix tallers, classes i conferències en centres d’art, instituts, universitats i escoles d’art i fotografia espanyoles. Des de l’any 1997 organitza i coordina els Tallers de Fotografia en Cap de Gata convidant a prestigiosos fotògrafs i professors. Entre els seus treballs més rellevants es troben Fotografies d’un diari, Silenci obert, Caixa d’aquarel·les, Photolatente i Ammonites. Els seus projectes s’han publicat en llibres i en nombrosos catàlegs. Ha exposat amb freqüència i la seua obra ha sigut adquirida per importants col·leccions públiques i privades.

 

Proposta: Grup Fotogràfic de Petrer i Seu Universitària de Petrer

 

9 de novembre de 2019

 

Títol: El repte d’informar i estar informat en el segle XXI

Ponent: Rosa M.ª Calaf.

 

Periodista Espanyola i antiga corresponsal d’RTVE. Llicenciada en dret per la UB i periodisme per la UAB. Va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i en 2010 per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ha sigut la corresponsal més veterana de TVE, amb 37 anys de labor periodística. Durant dècades ha sigut successivament corresponsal a Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma, Viena, Hong Kong i Pequín. En 1983 va ser directora de programació de TV3.

Al llarg de la seua carrera se li han concedit gran quantitat de premis: El premi Ondas a la millor labor professional en el 2001, premi Micròfon de Plata Especial 2001 de l’Associació de professionals RTVE, premi Protagonista de l’emissora Onda Cero del 2004, en el 2007 va rebre el premi Women Together, atorgat per la seua trajectòria professional en favor de la lluita per la igualtat, el premi Club Internacional de Premsa a la millor labor a l’estranger l’any 2006 i V premi José Couso a la Llibertat de Premsa en 2009, entre altres.

 

Proposta: Temps de Dona