La programació de la Sala La Tramoia, espai dramatúrgico gestionat per l’Associació de Teatre Escolar (LLIGUE), comença a l’octubre amb l’espectacle ‘Gaudeamus!’ De la Chana Teatre, basada en la novel·la de Cervantes El Llicenciat Vidriera.

Li seguirà al novembre l’espectacle ‘Playtime’ de Nacho Diago, un espectacle de màgia sense paraules enfocat en els més xicotets de la casa, i ‘Hi ha una sirena en el meu saló’ de la Teta Calba i que versa sobre la diversitat funcional. Al desembre els protagonistes seran ‘Chatungla’ de Teatre Silfo, que aborda el reciclatge.

Contínua al gener amb ‘Nube Nube’, un xou infantil de Perifèria Teatre. Les dues propostes per a febrer són ‘El Árbol del Teneré’ del Teatre la Negra, i una nova versió de ‘Blancanieves’ amb objectes a càrrec novament de la Chana Teatre.

Març gaudirà al seu torn de `Transgresiones´ de la il·licitana companyia NSM Teatre, l’obra experimental ‘Ventanas’ de Teatre Paradís i abril, últim mes de programació de ‘La mirada del viento’ de NSM Teatre.

Seran en total 40 representacions de 10 companyies teatrals que es realitzaran de dimarts a divendres amb els col·legis que reserven les entrades, i els dissabtes a partir de les 18 hores per a totes les famílies que vulguen assistir.

Marga Antón, regidora de cultura, ha afirmat que “Volem enviar un missatge de tranquil·litat als pares garantint que la Sala La Tramoia compta amb totes les mesures de seguretat i higiènic sanitàries, la qual cosa li converteix en un lloc molt preparat per a rebre a tots els escolars que vulguen assistir. La cultura és segura”.

Juan Alberti, director de l’Associació de Teatre Escolar, per la seua part afirma que “el programa d’aquesta temporada està enfocat en els adolescents a fi d’estimular-los, perquè sabem que en aquesta franja d’edat la cultura no sempre és part del seu oci i volem incentivar-lo”, assenyala el responsable de la Tramoia, que espera recuperar assistència i aforament després de la forta crisi viscuda en la pandèmia.

Sala La Tramoia

La Sala La Tramoia situada en les antigues cotxeres del Parc de Bombers és un espai que s’ha consolidat com a referent nacional de la producció artística de teatre i dansa per a estudiants de primària, secundària i batxillerat.

La seua gestió amb pressupost municipal i autogestió de l’Associació de Teatre Escolar (ATE) ha permés des de fa diverses dècades que Elx puga gaudir de les millors teatrals infantils que es fan al nostre país.