El Festival, el més longeu de la ciutat d’Alacant, convertit en un referent de la programació cultural de la nostra ciutat, tindrà lloc del 29 de novembre al 8 de desembre. La trenta-dosena edició de Festitíteres acudeix de nou a la seua cita amb el publique. Un esdeveniment que té gran tradició a la nostra ciutat i que ha impulsat el gaudi amb aquesta manera especial de fer teatre que té als titelles com a protagonistes.
La participació de més de 360 grups de 46 països diferents (des dels seus inicis en 1984), ha permés mostrar tot el ventall de tècniques de titelles i les diferents maneres d’expressar-se a tot el món (Rússia, la Xina, Japon, USA, Austràlia, Anglaterra, Rep. Checa, Vietnam, França, l’Argentina i un llarg etcètera). Tot això ens dóna una mesura de la seua projecció i prestigi en el món de les marionetes.
L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha ressaltat «el significatiu que és que el festival més longeu de la nostra ciutat siga un esdeveniment cultural». «Moltes vegades es parla de la cultura com a matèria secundària, i cada vegada observem el gran interés per aquelles activitats de qualitat que es programen; per això des de l’Ajuntament apostarem de manera decidida per millorar i augmentar l’oferta cultural per que veiem que la gent el demanda».
Enguany compta amb la participació de 16 grups d’àmbit nacional i internacional (Espanya, Dinamarca, Suïssa, el Canadà, el Brasil, Cuba…) amb propostes de titella tradicional i d’avantguarda, en les quals es fusionen amb música, dansa, màgia….,dirigides a publique divers.
La programació, com sempre, es realitzarà en diferents espais de la ciutat amb la finalitat d’acostar les activitats al publique interessat i ampliar la seua projecció, sent els espais de referència: Cigarreras, Teatre Arniches, Centres Socials , Parcs, MACA, Castillo Santa Barbara o la Plaça del Mercat, entre altres.
En l’apartat d’Activitats Paral·leles, el propòsit de les quals és fomentar la divulgació del titella, la creació i la participació del publique a través de diferents iniciatives, s’inclouen: La presentació del llibre “Els titelles al Pais Valencià”, tallers de disseny i construcció de titelles, Mostra Amateur de Titelles (amb propostes de xicotet format) i una conferència teatralitzada sobre “Titelles del món”, dirigida a escolars per a la
participació d’un públic fidel (entorn de 5. 600 persones en l’anterior edició) mostra l’interés que desperta aquest Festitíteres i la seua aportació al panorama de les arts escèniques i del teatre familiar a la nostra ciutat des de fa 32 anys.
Venda d’entrades a partir del dia 20 de novembre a les 9 hores en notikumi.com
Comentarios