Hui dijous s’inicia la Ruta ‘Tapes de Cinema’, una de les activitats paral·leles que presenta enguany el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi amb motiu del seu trentè aniversari. Del 5 al 15 de juliol, una vintena d’establiments del municipi serviran tapes gourmet, inspirades en pel·lícules de cinema.

Així ho ha destacat aquest matí l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, durant la presentació de la iniciativa al costat de la regidora de Comerç, Dolores Albero, els responsables de l’aplicació mòbil GastroEventos i una representació dels restauradores participants.

Enguany apostem per la gastronomia com a activitat paral·lela, sempre amb la intenció d’aprofitar la forta vocació popular del Festival de Cinema”, ha declarat Arqueges.

Un total de 21 establiments del casc urbà i de l’Albir participen en la primera Ruta ‘Tapes de Cinema’, un recorregut gastronòmic que naix a iniciativa de la regidoria de Comerç i Desenvolupament Local amb la finalitat d’ampliar i dinamitzar l’oferta dels bars i restaurants de la localitat, impulsant el valor dels productes locals i de temporada.

Cada establiment ha sigut senyalitzat amb un estel en el sòl, al més pur estil del Passeig de la Fama de Hollywood i del Passeig dels Estels de l’Alfàs del Pi, situat en primera línia de platja.

Les tapes que es podran provar són: ‘Al sur de Granada’, en Albéniz; ‘En el corazón del mar’, en Avenida; ‘La pasión griega’, en Bisxtra; ‘Amercan beauty’, en Cañas & Coffee; ‘Lluvia de Albóndigas’, en Casa de Cultura; ‘Boom’, en El Raspalló; ‘Mar adentro’, en La Tertulia; ‘Tiempos de azúcar’, en L’Alfassina; ‘Tomates verdes fritos’, en Paladar; ‘Viva l’Italia’, en Pasta Fresca; ‘Los puentes de Madison’, en Royal; ‘A siete metros bajo tierra’, en Séptimo Arte; ‘Chicken run’, en Chicken House; ‘Agárralo como puedas’, en Darius; ‘Nido de amor’, en Frax Fusion; ‘Los rebeldes de Shanghai’, en La Riviera; ‘Piratas del Caribe’, en Momentum, ‘Mediterráneo’, en Nebraska; ‘Mamma Mia’, en Nuevo Capriccio; ‘Babe, el cerdito valiente’, en Paradise, y ‘Mother India’, en Tiffin.

Són tapes gourmet inspirades en pel·lícules, elaborades amb productes de temporada, propostes per a tot tipus de gustos, que es podran gaudir les nits del Festival de Cinema”, ha assenyalat l’alcalde.

El preu de la beguda i la tapa serà de 3 euros. La regidoria de Comerç posarà a la disposició dels comensals uns passaports perquè puguen votar, en una escala de l’1 al 5, les tapes que van degustant. Els que aconseguisquen segellar almenys 11 dels 21 locals que conformen aquest recorregut gastronòmic podran participar en interessants sorteigs.

Tota la informació de la Ruta ‘Tapes de Cinema’ es pot trobar també en GastroEventos, una aplicació mòbil de gastronomia que pot resultar molt útil per a totes les persones que s’acosten aquests dies fins a l’Alfàs del Pi. Aquesta app proporciona, a colp de clic, imatges i informació de cada tapa i local participant, a més de facilitar el seu geolocalización i la ruta d’arribada més ràpida.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. A més, cada any l’organització lliura com a reconeixement el seu Faro de Plata a figures consagrades del cinema espanyol. Al llarg de la història del festival, han sigut més de 60 els actors, actrius i directors de cinema reconeguts.

Es tracta d’un esdeveniment que reuneix cada any als més grans del cinema espanyol, per la qual cosa es converteix en pol d’atracció per a turistes i residents de tota la província. Enguany, a més del millor cinema, els espectadors podran gaudir d’una cuidada selecció de tapes a preus molt assequibles, aptes per a totes les butxaques.