Comença un nou curs en la Seu Universitària de la Vila Joiosa de la UA amb un programa d’activitats per al mes de setembre que començarà la setmana vinent, tal com ha detallat el director de la seu, Jaime Ramis. L’assistència presencial a totes les activitats estarà limitada a vint-i-dues persones (seleccionades per rigorós ordre d’inscripció en el correu: seu.lavila@ua.es), encara que també es podran seguir a través de Google Meet (connectant-s’hi deu minuts abans de l’esdeveniment).

La nova programació inclou conferències, presentacions i tallers de temàtica variada. La primera activitat tindrà lloc dimarts, 15 de setembre, a les 19 hores, amb una conferència a càrrec de Juan Vaello que tractarà sobre «Los problemas como oportunidades para educar». Vaello és psicopedagog, orientador i professor tutor de Psicologia General i Psicologia Evolutiva en la UNED i autor de publicacions com Resolución de conflictos en el aula (2003), Las habilidades sociales en el aula (2005), Cómo dar clases a los que no quieren (2007) i El profesor emocionalmente competente (2009).

El dijous 17 de setembre, a les 19 hores, la seu acollirà la presentació del llibre La muralla i el lluent. El pantà de Relleu i el regadiu històric de la Vila Joiosa, a càrrec de Pablo Giménez, professor de Geografia de la UA i membre de l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa i de l’Arxiu de Sella, col·lectius destinats a l’estudi i la defensa del patrimoni comarcal.

La següent activitat programada serà el taller Registre i Manipulació del So. Metodologia i Consideracions, el 19 de setembre, de 10 a 13 hores, impartit per Fernando Brunet, que des de fa quaranta-quatre anys es dedica al so. Ha gravat prop de quatre-cents CD de tota mena i ha participat en aquesta faceta en pel·lícules de directors com Gutiérrez Aragó i actors com Ana Duato, Aida Folch, Imanol Arias. Treballa com a enginyer de so en estudis amb clients com  Azul y Negro, Reina Roja, Perico Sambeat, Ramón Cardo, Tete Montoliu, Brad Mehldan, Mark Turner o Pedro Iturralde.

El 22 de setembre, a les 19 hores, el catedràtic del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA i membre de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i a les Tecnologia, Adriano Campo Bagatín, oferirà la conferencia «Exploración de asteroides: leyendo la historia del sistema solar». Aquesta és la primera de les tres conferències programades entorn d’aquesta temàtica, a la qual seguiran, el 24 de setembre (19 hores), «La Galaxia Vía Láctea: nuestro sistema de estrellas», a càrrec d’Ignacio Negueruela, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica a la Universitat d’Alacant, i el 25 de setembre (19 hores) «Desenterrando cielos olvidados. Astronomía en la protohistoria de la Península Ibérica» amb el doctor en Astrofísica, professor de la Universitat de la Laguna i investigador adscrit a l’Institut d’Astrofísica de Canàries, César Esteban.

Programa complet