La Torre d’Almudaina celebra demà el seu novè any d’obertura amb una jornada de portes obertes

La Torre d’Almudaina celebra demà el seu novè any d’obertura amb una jornada de portes obertes

La Torre Almohade d’Almudaina compleix un any més i per a celebrar-ho el MARQ ha organitzat una jornada especial de portes obertes que tindrà lloc huí dimarts 14 d’agost. D’aquesta manera, la Diputació d’Alacant commemora el novè aniversari d’un dels enclavaments més emblemàtics de la província, originari de la primera meitat del segle XIII i declarat Bé d’Interès Cultural. La fortalesa podrà visitar-se de forma totalment gratuïta en horari de 9:00h a 13:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.

Des que es va obrir al públic, prop de 16.000 persones han visitat aquest complex d’època islàmica gestionat per la Fundació MARQ, que posa en valor el patrimoni cultural de la província. Escolars i visitants procedents de tota la geografia alacantina i de la resta d’Espanya han pogut gaudir d’aquest museu, dividit en quatre plantes, que ofereix un recorregut per la història d’aquesta estructura i del municipi d’Almudaina.

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, qui ha convidat a tota la ciutadania a gaudir d’aquesta interessant proposta cultural, ha explicat que “gràcies a la seua riquesa històrica, la Torre d’Almudaina constitueix un important recurs patrimonial, cultural i turístic per a la nostra província. A més, la seua altura i el seu privilegiat emplaçament l’han convertit en un mirador perfecte des del qual gaudir d’una bella panoràmica del Valle de Planes que connecta amb els castells i torres vigías de tota la zona de l’interior”.

L’immoble va ser restaurat i musealizado per l’Àrea d’Arquitectura de la institució provincial. Després de la seua obertura al públic a l’agost de 2009, la Torre va quedar integrada en la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d’interpretació del MARQ i de la seua Fundació.

La restauració duta a terme en la torre i el seu entorn permet comprendre, a través de les petjades trobades en els seus murs, la curiosa tècnica empleada en la seua construcció i les seqüeles dels canvis patits en els seus vuit-cents anys d’història. Un ‘museu de lloc’ per a introduir al visitant en el coneixement i gaudi de la seua arquitectura i paisatge”, ha manifestat el diputat.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X