La Universitat d’Alacant, a través del seu Servei de Llengües, ha creat la pàgina web Dieta en valencià UA per a oferir, en obert i de manera gratuïta, recursos en línia als més de cinc-cents estudiants matriculats als cursos de valencià que imparteix aquest servei en aquest segon quadrimestre del curs acadèmic.
La iniciativa, tal com explica el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, “s’emmarca en la política UAOnline d’aquest Vicerectorat, posada en marxa per a obrir a la ciutadania els recursos propis de la UA i per a oferir un servei públic pròxim i útil a la comunitat universitària i, per extensió, al conjunt de la ciutadania».
El director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, afig que «hem volgut fer de la necessitat virtut i reforçar, així, la formació del nostre alumnat ja que hem hagut de convertir, a no presencials, els 27 cursos de valencià que oferim entre febrer i maig al Campus de Sant Vicent i a les seus universitàries de Cocentaina, Elda, la Nucia, Petrer, Torrevella, la Vila Joiosa i Villena».
Les creadores de la web Dieta en valencià UA, Patrícia Arcas i Séfora bou, del Servei de Llengües, explique quela web «facilita la consulta, ja que els continguts formatius estan ordenats pels nivells de llengua del marc europeu, i posa a l’abast de tothom exercicis i àudios del Centre d’Autoaprenentatge (CAU), els continguts en obert dels cursos Punt per punt, models d’examen de valencià o gramàtiques i diccionaris”.
Aquesta web no oblida que el valencià és una llengua molt viva en Internet, tal com destaca el tècnic de dinamització del Servei de Llengüesi també creador de la web, David G. Sirvent, qui detalla que “el portal Dieta en valencià recull una selecció de pel·lícules, youtubers, concerts, sèries, programes de música, cinema, el club de lectura Rodallibres de la UA i, també, programes de llengua, seguint la màxima del Servei de Llengües: apredre valencià, millor de manera divertida”.
Recursos per a l’alumnat dels cursos
A més dels recursos en obert, la coordinadora dels cursos de valencià UA, Rosa Esteve, indica que s’han incorporat als moodle dels cursos dels nivells B1, B2, C1 i C2 activitats per a reforçar l’oralitat i així compensar el pas la no presencialitat. Així mateix, Juli Martínez, coordinador del CAU, recorda que les sessions de conversa presencials que es feien a la Biblioteca General de la Universitat s’han transformat en un servei de correcció d’àudios per a l’alumnat dels cursos de valencià.
El director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, ha agraït al professorat i a l’alumnat l’esforç que han fet per a fer possible que la totalitat dels cursos de valencià hagen pogut continuar en format no presencial, i al personal tècnic i administratiu d’aquest servei, la professionalitat, el compromís i la implicació per a poder oferir, en un temps rècord, recursos extra a l’alumnat dels cursos.
Comentarios