La Universitat d’Alacant manté l’activitat en tot el territori a través de la xarxa de Seus Universitàries, que han adaptat l’activitat a l’entorn no presencial. Amb l’objectiu de respondre les necessitats actuals de la societat, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, a través del Secretariat de Seus Universitàries, ha programat el cicle en línia Diàlegs en el Territori. Coneixement en Temps de Pandèmia, que integra 26 videoconferències amb un format de diàleg interactiu a través de les Seus de Calp, la Nucia, Villena, Torrevella, la Marina, la Vila Joiosa, Cocentaina, Petrer, Elda, la Seu Ciutat d’Alacant i l’Aula de Ciència i la Tecnologia.
El rector de la UA, Manuel Palomar, ha declarat que “en aquest temps de confinament, la Universitat manté la presència en tot el territori i, concretament, llancem aquest cicle de videoconferències, entre les quals es troba un conjunt específic sobre el coneixement que la UA està generant sobre la pandèmia, complint amb un dels nostres objectius primordials com a Universitat: la transferència del coneixement”.
Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües, detalla que “la pràctica totalitat de les nostres seus universitàries participen en aquest cicle de gran interès social, per la temàtica que tracta i pels experts que l’imparteixen. És la nostra aportació des de l’extensió universitària cap a una reflexió científica i professional sobre la situació que estem vivint”.
La directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero, afirma que aquest cicle és fruit del treball conjunt dels directors de les deu Seus que hi participen, coordinades pel secretariat, als quals Valero agraeix l’esforç i la disposició per a generar una programació conjunta i coordinada en aquest nou temps. “Era necessari reprendre l’activitat de les Seus amb una programació en línia adaptada a la situació actual i ho fem amb el propòsit de divulgar algunes de les diverses accions i investigacions que la UA està desenvolupant contra la COVID-19, mantenint així mateix altres temàtiques en la nostra programació. És la nostra aportació a la divulgació del coneixement, que estem vivint amb intensitat en el panorama actual, seguint l’empremta del projecte d’extensió universitària que ens mou”, afig Valero.
La directora ha destacat l’àmplia temàtica que tracta el cicle al voltant de la pandèmia des de diverses perspectives, amb propostes com la tasca social de les Impressores 3D, les penúltimes pandèmies; Robots socials; la sanitat després de l’huracà; educació en temps de pandèmia; ensenyaments mediambientals de la pandèmia; Llei de la mort digna; xoc turístic; Intel·ligència Artificial per a la detecció de fake news; Literatura, interculturalitat, TIC i entrenament conductual durant la pandèmia; la resposta de la ciutadania davant de la pandèmia, cap a una responsabilitat social compartida; o claus d’una pandèmia evitable, entre altres temes.
A través de xarrades en format diàleg interactiu, obert a tota la societat gràcies al format online, aquest cicle inclou també altres temàtiques com a claus per a la cerca d’ocupació; els insectes: la ramaderia del futur és ací; la problemàtica del soroll ambiental, etc.
A aquesta varietat de propostes també s’uneix l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant, que comparteix activitats del seu programa en Diàlegs en el Territori. La primera cita de l’Aula del a Ciència tindrà lloc el pròxim 28 de maig amb l’investigador Ildefonso Hernández i la seua xarrada «COVID-19- La sanidad después del huracán».
El cicle Diàlegs en el Territori. Coneixement en Temps de Pandèmia comença avui dimarts 19 de maig amb «Impresoras 3D y su labor social», a càrrec del professor de la UA, Damián Mira (Seu de la Vila Joiosa. 19 hores. Enllaç: https://meet.google.com/pfm-xoba-bhw) i finalitzarà el 9 de setembre.
Tota la informació d’accés i participació en les videoconferències estarà disponible en: https://web.ua.es/va/seus/online/ i en https://veu.ua.es/va/territoriua/, a més en les webs i xarxes socials de cada seu.
Programa complet:
https://web.ua.es/va/seus/lanucia/documentos/activitats-culturals/2019-2020/cicle-pandemia.pdf
Comentarios