La Universitat d’Alacant presenta la nova programació d’arts escèniques Paranimf per als mesos del febrer al juny de 2024, integrada per quinze propostes artístiques de teatre, música i dansa. El teatre és el gran protagonista del nou programa amb nou representacions, entre les quals s’inclouen les tradicionals estrenes de l’Aula de Teatre de la UA, a més de cinc concerts i un espectacle de dansa, com ha detallat la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.
L’apartat teatral obrirà la programació el pròxim 14 de febrer amb l’obra Cabezas de cartel, un estudi sobre el xoc entre els valors ètics i la vanitat, a càrrec de la companyia avilesa Perigallo Teatre. Les propostes matinals per a estudiants de secundària inclouen la representació de Dentro de una hora, obra commemorativa del 80 aniversari del bombardeig del Mercat Central d’Alacant a càrrec de TEADA (15 de febrer). Hi seguirà la reeixida comèdia negra El Pla, escrita per Ignasi Vidal, el 28 de febrer i el 17 d’abril pujarà a l’escenari Hoy no estrenamos el nou i divertit gir de rosca a la improvisació de L’Om Imprebís. La comiat del trepidant espectacle de teatre-clown de Guillém Albà, Marabunta també s’inclou en Paranimf, el 24 d’abril, una funció apta per al públic familiar, igual que La bambolla de Júlia, obra pedagògica sobre l’assetjament escolar de la companyia valenciana MaQuintant Teatre, que podrà veure’s el 20 de març. Les estrenes de l’Aula de Teatre de la UA tancaran l’apartat teatral amb tres propostes: La història del comunisme comptada per a malalts mentals (16 de maig, amb direcció de Paco Sanguino) Migraaaantes o sobra gente en aquest puto barco (5 de juny, a càrrec del Taller de Teatre de la UPUA que dirigeix Begoña Tenés)i Lisístrata. Ocuppy Acrópolis (12 de juny, dirigida per Paco Sanguino).
Ilescu explica que la programació Paranimf també inclou dues actuacions vinculades als actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona 8M: Bésame 2.0, espectacle de dansa-teatre de l’artista i activista castellonenc Pepa Cases (5 de març. Espectacle matinal per a IES); i la visita en format acústic d’una de les sensacions musicals del moment, l’andalusa Queralt Lahoz, com una part de la seua gira de Todo se puso azul (6 de març). L’apartat musical continuarà amb el concert del duo Pipiolas, exemple destacat de la nova ona de cantants pop espanyols (21 de març); el doble concert de Circuit Sonora, a càrrec de dos grups més representatius de l’escena musical valenciana actual, JazzWoman i Funkiwis (13 de març); el tradicional concert didàctic per a centres escolars La historia del rock (30 d’abril); i el Concert de Primavera de la Coral de la UA amb el qual es tanca l’apartat musical el 8 de maig.
Programa
La programació d’arts escèniques es complementa amb el programa expositiu del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), on ja es poden visitar les exposicions «Molt de compte. Relats visuals en la col·lecció del MUA», fins al 31 de juliol (Nota de premsa); «Mare Lucidum. Prosa i vers del Mediterrani insondable. Ángel Fitor» en col·laboració amb Casa Mediterráneo, fins al 4 de febrer (Nota de premsa); «9 Residències de Creació en Investigació Artística», fins a l’11 de febrer (Nota de premsa) a més de l’Espai Arcadi Blasco, la col·lecció Daniel Escolano i la Sala l’Alcúdia. A aquestes propostes s’unirà una nova exposició de la Convocatòria d’Arts Plàstiques mulier, mulieris (des del 23 de febrer de 2024), i una exposició amb el Museu Arqueològic sobre la Dona, a partir de març, en data per concretar.
Comentarios