La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües, manté un ferm compromís amb la música en valencià i, amb l’objectiu de promocionar-la, ha dissenyat una jornada dimecres, 19 de juny, que inclou la presentació del CD La Gira, d’Escola Valenciana, la revista Festiu i els festivals Fesfoc i Feslloc, en la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) a les 19.30 hores. L’acte constarà de dues parts: una presentació amb les intervencions de Carlos Cabello (Escola Valenciana), Ismael Vicedo (La Cívica), Òscar Piera (Tresdeu) i Ferran Isabel (director del Servei de Llengües de la UA), i una trobada entre integrants dels grups El Diluvi, Mugroman i Inèrcia, estudiants del Voluntariat Lingüístic de la UA i públic en general.
La jornada continuarà amb una festa al pub alacantí Marearock amb la música de Karlos-K DJ i PD Moniato, a partir de les 23.30 hores. A més, la UA col·labora amb el Concert de Fogueres FESFOC (Escola Valenciana), que tindrà lloc el diumenge 23 de juny a les 22 hores a la plaça del Carme d’Alacant, amb les actuacions d’Escarlates, Mugroman i Ebri Knight.

El director del Servei de Llengües de la UA, Ferran Isabel, detalla que «amb aquest programa arranca la campanya de matrícula en assignatures en valencià per al curs 2019/2020».

El Diluvi

El Diluvi es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diferents estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional i d’arrel valenciana, amb instruments de la zona mediterrània com el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic, la guitarra flamenca, el guitarró i percussions de tota mena, creen així un nou estil al qual anomenen mestissatge mediterrani. El Diluvi naix fa més de cinc anys i comença a viatjar pels Països Catalans homenatjant el cantautor alcoià Ovidi Montllor.

Mugroman

Grup de música nascut a Xixona l’estiu de 2002. Practica un rock contundent, amb dosis de punk-pop i voltes melòdiques, sempre caracteritzat amb el toc de la dolçaina. Les seues lletres naveguen entre l’inconformisme, els problemes socials, la injustícia o l’amor, fins a les històries quotidianes i situacions més absurdes, però sempre amb una visió optimista.

Inèrcia

Naix l’estiu del 2009 al bell mig de la serra de Mariola. Es defineix com un grup de rock alternatiu que mescla el punk i el rock del principi dels noranta, però sempre amb un caràcter molt personal, en què la veu melòdica i la contundència són els pilars bàsics.

Després de més de dos anys presentant No és cap simulacre en els escenaris, naix el seu segon disc, Sendes salvatges, gravat als estudis RPM de València de Roger Garcia i, a més, amb la producció conjunta de Mark Dasousa.