La regidor d’Ocupació i Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, i el director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva han presentat aquest dimarts la cinquena edició del Laboratori de Propostes i Projectes de Ficció, que se celebrarà del 5 al 9 de maig, a l’auditori municipal de Porta Ferrisa al carrer Jorge Juan, i que és ja -com han ressaltat els seus impulsors- “una cita consolidada i que creix any a any per a donar l’oportunitat d’aprendre i exposar els seus projectes als nous creadors, generant un punt de trobada de la indústria”.
D’Espanya ha ressaltat «l’oportunitat per als creadors alacantins de continguts audiovisuals de fer realitat les seues propostes en aquesta trobada nacional que celebrem a Alacant amb les grans productores nacionals, gràcies a aquesta iniciativa que compleix cinc anys d’estreta col·laboració entre el Festival de Cinema d’Alacant i l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant». L’edil i el director del Festival de Cinema han ressaltat a més la projecció nacional i internacional dels projectes seleccionats amb presència en festivals de referència com els de Londres i Edimburg.
Vicente Seva ha anunciat que «a mitjan maig s’anunciaran els 18 projectes seleccionats enguany entre tots els proposats el termini de presentació dels quals es troba ja obert». El director del Festival de Cinema d’Alacant ha recordat que van ser més de 120 les propostes rebudes en aquest Laboratori l’any passat i 18 les seleccionades. En aquest sentit, ha comentat a tall d’exemple que «Antena 3 va comprar dos d’aquests projectes i ja han començat el rodatge dels llargmetratges». A més, ha indicat que ja estan confirmat les primeres productores que seran presents com Antena3, Mediapro o À Punt».
Novetats
En aquesta edició, com a novetat el laboratori amplia la quantitat de premis entregats, als premis IMPULSA al projecte innovació, PREMI A PUNT, al millor projecte de ficció nacional i al PREMI SGAE, al projecte original i creatiu, se sumen el PREMI MUSIC LIBRARY Premi d’una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que sub-edita i distribueix, el PREMI WELAB Professional Equipment, Premi descompte directe en lloguer d’equips de càmera, lents i accessoris i el PREMI MOVIBETA Premi distribució tarifa plana durant un any a Festivals de cinema en Movibeta sense taxes.
També s’amplien les xarrades i màster class on participaran la plataforma FlixOlé, TRAÇOS Escola d’art digital amb més de 25 anys d’experiència, formant a professionals de l’Art Digital i projectant-los cap al seu propi èxit laboral i Music Libray empresa que porta quasi 20 anys oferint la millor música i serveis de supervisió musical 360 per a la producció de tota mena continguts.
El laboratori està dirigit a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció tant sèrie com llargmetratge per a analitzar el seu projecte.
L’entrada serà lliure, prèvia inscripció des de la web festivaldealicante.com i es podran apuntar gent d’oïdora sense presentar projecte. La fitxa d’inscripció i el projecte es presentaran abans del 30 d’abril. Data límit d’inscripció d’oïdores el 21 de maig. Els 18 projectes seleccionats es donaran a conéixer la setmana del 9 de maig.
Requisits
Qui presente projecte de ficció (sèrie, pel·lícula, documental o webserie) haurà de fer-ho acompanyat de material de suport (Fitxes, PDF, power points, clips de vídeo etc.). El temps d’exposició de cada projecte serà de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
L’activitat es desenvolupa dins del marc del Festival Internacional de Cinema d’Alacant i consta de cinc jornades en total en les quals es desenvoluparà una amb una taula redona, una altra de teoria, una altra de pràctica simulacre de pitch i dues jornades per a presentació de projectes per part dels inscrits i valoració d’aquests.
Objectius generals
Entre els objectius d’aquest fòrum es troba generar un punt de trobada entre els dos mercats més creatius i oberts a l’intercanvi industrial i cultural dels continguts de ficció audiovisual. També es pretén fomentar l’intercanvi i la internacionalització entre autors, productores i cadenes de televisió d’aquests països per a la creació, producció i emissió de contingut de ficció televisiva. A més, s’analitzarà la demanda actual de les plataformes com Netfilx, HBO, Movistar, etcètera i les productores de ficció.
Una altra de les intencions pel qual es desenvolupar aquest Laboratori de Ficció és el de dinamitzar la indústria audiovisual i fomentar els acords de producció i coproducció, al mateix temps que s’impulsen les relacions professionals i de negoci en la fase de desenvolupament dels projectes audiovisuals.
Donar conéixer com es prepara un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. Com estructurar-ho de manera sòlida i veure la seua viabilitat, contactar amb productores i plataformes per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora presentar el projecte, són algunes de les possibilitats que ofereix aquest seminari.
Aquest Laboratori d’idees i projectes està impulsat pel Festival Internacional de Cinema d’Alacant i l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, amb la col·laboració de la fundació SGAE, celebrarà enguany la seua cinquena edició, per a connectar als creadors i els seus projectes amb la indústria audiovisual.
MASTERCLASS PRESENTACIONS
DILLUNS 5 DE JUNY.
10.00
MASTERCLASS FLIXOLÉ
‘Les plataformes de vídeo sota demanda: el cas de FlixOlé i la seua aposta pel cinema espanyol’
Ponent: Sophie de Mac Mahon (Directora de FlixOlé)
FlixOlé és una plataforma de vídeo baix demanda operativa des de novembre de 2018. El seu catàleg conté actualment més de 4.000 títols, on sobretot destaquen les produccions espanyoles, encara que també es troben alguns títols clau del cinema italià o el catàleg complet de la RKO. Nascuda de la unió de Mercury Films (propietat d’Enrique Cerezo) i l’empresa tecnològica sueca Magine Pro, posa a la disposició del públic pel·lícules de cineastes tan importants com Luis García Berlanga, Juan Antonio Bardem, Luis Buñuel, Pilar Miró, Álex de l’Església, Alejandro Amenábar.
11.00
Taula redona. “PRODUCCIÓ I COMPRA-VENDA DE CONTINGUTS DE FICCIÓ”
DIMARTS 6 DE JUNY
10.00
MASTERCLASS TRAÇOS
“CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU PROPI LLARGMETRATGE D’ANIMACIÓ”
Crear un llargmetratge d’animació és un procés que pot semblar senzill, però… en realitat no ho és. Abarca temes com l’elecció del projecte i del talent amb el qual comptaràs per a realitzar-lo, l’escriptura de guió i la animática, el procés de desenvolupament, comptar amb els materials necessaris i el seu finançament.
A més de conéixer els principals mercats de coproducció, el màrqueting que has d’utilitzar per a aconseguir vendre’l i com fer del teu projecte una realitat.
Si tens idees pensades per a crear un llargmetratge, però no saps com dur-lo a terme… aquesta és el teu Masterclass. Manuel Cristóbal, productor audiovisual, consultor i guanyador de cinc Goyas a la Millor Pel·lícula d’Animació, et comptarà tot el que has de tindre en compte per a crear un llargmetratge d’Animació i que siga tot un èxit dins de la indústria.
12.00
‘LA MÚSICA QUE SONA’. RECURSOS MUSICALS PER A SINCRONITZACIÓ AUDIOVISUAL”
Impartit per Music Library & SFX Daniel Feter i Arturo Olea
La banda sonora i musical són elements que fan que qualsevol audiovisual es torne més atractiu, ajudant a crear una atmosfera que condueix a l’espectador dins del contingut. Però no tota música pot ser utilitzada com a element de fons. El motiu? Principalment, els drets d’autor. No sols per la legislació local, sinó també per la legislació de la majoria dels països que protegeixen la labor creativa.
De manera didàctica i informativa, a través de la nostra xarrada explicarem els elements bàsics a tindre en compte per a la utilització de la música en produccions audiovisuals. A més, s’oferirà una vista general sobre els recursos musicals disponibles als creadors audiovisuals i s’analitzarà el què pot aportar la música a continguts audiovisuals, també presentant exemples.
Daniel Feter
Daniel Feter, graduat en Belles arts i especialitzat en Patrimoni Historicoartístic, és responsable del departament de Comptes en Music Library &SFX, duent a terme funcions d’atenció a clients, presentacions i xarrades, vendes, consultoria, supervisió musical i creació audiovisual. A més, compagina el seu treball amb labors de creació artística.
Arturo Olea
Soci fundador i director de Music Library &SFX; experimentat en la direcció de desenvolupament de negocis amb àmplia trajectòria professional en la producció de continguts i indústria musical. Professional especialitzat en plans estratègics, vendes i gestió per a un creixement sostenible.
DIMECRES 7 DE JUNY. 9.30 a 12:00h.
Ponència teòrica com presentar un projecte de ficció.
El ponent explicarà com es desenvolupa un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. S’explicaran tots els passos com: rebutjar i acollir idees, estructurar-les de manera sòlida, construir personatges, veure la viabilitat del projecte, contactar amb productores i plataformes i gestionar el flow, i organitzar el treball per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora de realitzar projectes de ficció.
DIJOUS 8 DE JUNY.
Presentació i valoració de projectes per a Plataformes Digitals.
Els assistents es presentaran els projectes seleccionats. El temps d’exposició de cada projecte és de 15 minuts. Després del pitch, el ponent donarà la rèplica amb les preguntes i els dubtes que li haja suggerit l’exposició del projecte.
DIVENDRES 9 DE JUNY.
Presentació i valoració de projectes per a Plataformes Digitals.
Lliurament de premis.
PREMI IMPULSA, al projecte innovació.
PREMI A PUNT, al millor projecte de ficció nacional.
PREMIE SGAE, al projecte original i creatiu.
PREMI MUSIC LIBRARY
Premi d’una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que subedita i distribueix.
PREMI WELAB Professional Equipment
Premi descompte directe en lloguer d’equips de càmera, lents i accessoris de
Welab.
PREMI MOVIBETA
Premi distribució tarifa plana durant un any a Festivals de cinema en Movibeta sense taxes.
Comentarios