Divendres que ve 15 de novembre, Juan Fuster inaugura en La Peluquería  ‘La isla misteriosa’. Aquesta mostra presenta una sèrie de construccions assemblades realitzades a partir de material reciclat. Els assemblatges s’assimilen a peces arquitectòniques i, com a tals, presenten espais habitables en un sentit estructural. L’autor, que defineix aquests espais com a transitables, construeix aquestes arquitectures amb una textura que ens remet a l’empaste de la pintura tradicional. L’obra de Juan Fuster enfronta a l’espectador a la idea de fragilitat, i troba les seues influències en el Art Brut i l’Art Povera: els seus ‘munts de fem’, que funcionen com un objecte oposat, tenen la intenció d’allunyar l’objecte de l’inútil, la qual cosa ens condueix de manera inexorable a l’eterna pregunta sobre la utilitat de l’art.

Encara que les peces que componen la mostra no contenen, en aparença, cap narració, es presenten com un escenari teatral que espera que l’acció succeïsca. El títol La isla misteriosa’ assenyala aquest component narratiu, com també el fa l’espai, el caràcter habitable de les peces (que tenen associat un tempo de recorregut) i la mirada de l’espectador, cridat a imaginar l’acció.

Juan Fuster (Elx, 1968) és membre de l’equip Residències a frec de roba, i director i programador de Mustang Art Gallery i Art Mustang des de 2010. Ha exposat individualment en espais com la Galeria Paz i Comèdies, l’Institut Juan Gil-Albert o L’Escorxador. Amb aquesta mostra reprén, a les seues 50 anys, el pols com a creador de sentit estètic, per a reivindicar un art interior i emocional que pretén confondre a l’espectador i, al mateix temps, il·luminar-lo: “Els meus paisatges no són per a contemplar-los, si no per a endinsar-se en ells”.