L’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant, a través dels seus grups de teatre clàssic, contemporani i de la Universitat Permanent (UPUA), presenta les seues tres estrenes anuals, com ja és tradició al mes de maig. El paranimf serà l’escenari de París, anys 60, Las amazonas i Las chicas del calendario. Totes les obres tindran lloc al paranimf de la UA, a les 19 hores, amb entrada per invitació.
Les estrenes donaran inici dilluns 22 de maig amb París, anys 60, a càrrec del grup contemporani de l’Aula de Teatre UA, dirigit per Morgan Blasco. París, anys 60 és un recorregut nostàlgic i divertit per uns anys en què se somiava una llibertat que només es podia concebre fora d’Espanya i en què es combina l’humor i la música dels anys 60. Josep Lluís i Rodolf Sirera són els autors d’aquest text dramàtic.
El divendres 26 de maig serà el torn del grup clàssic de l’Aula que posarà sobre l’escenari l’obra Las amazonas, amb direcció de Xiomara Wanden-Berghe. L’obra posa el focus en el mite de les amazones per a fer-hi un gir i, després de moltes converses i cerques de punts en comú, els integrants d’aquest grup teatral han arribat a aquesta creació col·lectiva a partir de la idea original de Liam Thomas, membre de l’Aula de Teatre i estudiant de Filologia Anglesa en la UA.
La tercera estrena arribarà al paranimf el 7 de juny de la mà de l’Aula de Teatre de la UPUA, amb la representació de Las chicas del calendario. Dirigida per Begoña Tenés, aquesta proposta teatral presenta una obra divertida i, alhora, commovedora, basada en una història real, plena d’humor i tendresa.

París, anys 60. Sinopsi
Amb motiu de la celebració en La Sorbonne d’un Festival de Teatre Universitari Medieval i Renaixentista, un succés inesperat farà que el Grup Torres Villarroel haja de desplaçar-se a París en representació de la Universitat de València. El viatge estarà ple d’incidents, propiciarà aventures i trobades i, contra tota lògica i després d’una caòtica representació, el Grup Torres Villarroel obtindrà el guardó per a la Universitat de València. I les expectatives d’alguns dels personatges principals es compliran. Però les altres, no tant.

Las amazonas. Sinopsi
«En un bosc llunyà, les descendents de les feroces amazones viuen en pau, però la unió de dues ànimes perdudes canviarà per sempre la destinació d’aquesta utopia. En un món de màgia, mites i lluites pel poder, aquesta història està a punt de començar». Liam Thomas Clark. A quins mons ens portaran aquestes amazones? Descobreix-les en l’estrena.

Las chicas del calendario. Sinopsi
Les xiques del calendari, com van ser mundialment conegudes, van dedicar el calendari a John Baker, el marit d’una d’elles, mort a causa de la leucèmia l’any anterior, el 1998. Annie, la dona de John, i les seues amigues eren membres d’una associació de dones. En una de les reunions, Chris, una de les millors amigues d’Annie, va suggerir fer aquell any un calendari alternatiu en el qual posarien nues. La idea va provocar molts riures i molta diversió durant el dur tractament de John. Després de la seua mort, les dones van decidir seguir amb la idea com a homenatge al seu amic.