Aquest dissabte, 3 de juny, a les 19.30 hores a l’auditori de la Casa de Cultura i amb accés lliure, s’estrenarà el documental “El Campello, una mar d’històries”, encarregat per la regidoria de Cultura que dirigeix Dorian Gomis (PP), i dirigit per  Juanfran Gomis, de Produccions GDP.
El treball, de 90 minuts de duració, és un pas més en el projecte de recuperació de la memòria històrica del Campello, i recull la història del Campello mariner des que aquesta activitat es va convertir en la principal font d’ingressos del municipi, a la fi del segle XVIII. Segons assenyala la regidora Dorian Gomis, “l’objectiu, aconseguit amb escreix, era rescatar testimoniatges orals, documents oblidats i imatges que ens han sigut cedides per a il·lustrar un treball que se sumarà a la col·lecció de documentals i llibres editats per l’Ajuntament en els últims anys.
El documental inclou més d’una trentena de testimoniatges orals, i recupera fotos antigues d’escassa qualitat, per la qual cosa s’han utilitzat programes d’Intel·ligència Artificial per a obtindre qualitat estàndard i, al seu torn, poder disposar d’un arxiu òptim.
És digne de destacar que molts campelleros i campelleras s’han oferit per a cedir els seus arxius gràfics familiars. Segons el director, “sense aqueixa participació hauria sigut pràcticament impossible fer el treball.
Aquest treball compta amb la col·laboració d’À  Punt, que també ha cedit altruistament imatges i projeccions de la desapareguda “Canal 9” que recollien a manera de reportatge el nostre passat mariner.