La poeta, novel·lista i crítica literària colombiana, Pietat Bonnet, mantindrà un diàleg obert amb l’escriptora alacantina Paz Castelló sota el títol «El poder de les paraules. Dues escriptores enfront de les violències masclistes». La trobada tindrà lloc dimecres que ve, 24 d’octubre, a les 20 hores, a la sala polivalent de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (c/ Sant Ferran, 40).

Organitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant i la col·laboració del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) i la Seu Ciutat d’Alacant, la trobada es planteja com un diàleg entre dues dones escriptores que viuen en països molt diferents i, per tant, amb perspectives i trajectòries diferents. Les protagonistes parlaran sobre la dona, la violència contra les dones i, sobretot, la literatura i com aquesta pot ser, i de fet és, un escenari que permet guarir ferides emocionals provocades per la violència en qualsevol de les seues formes, denunciar-la, prevenir-la, educar per a enfrontar-s’hi i situar-nos davant l’espill d’altres dones, per a resignificar històries i trajectòries vitals, créixer interiorment, trobar revulsius i canviar de camí. Amb aquesta activitat la Regidoria d’Igualtat obrirà la seua agenda d’activitats del 25 de novembre.

Pietat Bonnett
Amb el primer dels seus llibres, De círculo y ceniza, va rebre la menció d’honor en el Concurs Hispanoamericà de Poesia Octavio Paz (Festival d’Art de Cali, Colòmbia). Amb El hilo de los días va guanyar el Premi Nacional de Poesia de l’Institut Colombià de Cultura el 1994, i amb Explicaciones no pedidas, el Premi Casa d’Amèrica de Poesia Americana 2011. En la XIV Trobada de Poetes del Món Llatí, que va tenir lloc a Ciutat de Mèxic i Aguascalientes el 2012, li va ser concedit el premi Poetes del Món Llatí Víctor Sandoval per la seua aportació a la llengua castellana. Poemes seus han sigut traduïts a l’italià, a l’anglès, al francès, al suec, al grec i al portuguès.

Paz Castelló
Va començar la seua carrera professional fonamentalment en el món de la comunicació. Va publicar la seua primera novel·la, La muerte del 9, el 2013, Mi nombre escrito en la puerta de un váter el 2017 i enguany ha publicat Dieciocho meses y un día, novel·la guardonada en la modalitat de Narrativa amb el Premi Lletres del Mediterrani que lliura la Diputació de Castelló.