L’Escorxador es consolida com a centre de referència de la cultura

contemporània de la província d’Alacant. El centre cultural es convertirà en laboratori d’investigació de dansa contemporània per a professionals. Es tracta d’un projecte que naix de mà del centre de recursos i mediació per a la dansa del Institut Valencià de Cultura (IVC) Espai LaGranja amb la finalitat de promocionar les arts escèniques. Així ho ha destacat la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada de la directora d’Una altra Dansa, Asun Noales, del director del Espai LaGranja-*IVC, Guillermo Arazo, i del director de l’Escorxador, José Luis Mas.

“Des de la incorporació del Escorxador al gener de 2021 en el

circuit del Institut Valencià de Cultura, es va dur a terme la creació i producció íntegra dels espectacles ‘La mort i la donzella’ de Asun Noales

i Adeu! de Lucas Escobedo. Fruit d’aquesta col·laboració i amb la idea de descentralitzar les activitats i incidir en el teixit professional de tota la Comunitat, L’Escorxador serà seu a la província d’Alacant d’un dels tres nous laboratoris d’investigació entorn de la dansa contemporània i les arts del moviment organitzats”, ha explicat l’edil, qui ha assenyalat que “aquesta iniciativa està dirigida a creadors, ballarins, coreògrafes i coreògrafs que desenvolupen habitualment el seu treball en la Comunitat Valenciana i que desitgen aprofundir en processos d’investigació en l’àmbit de la dansa contemporània i les arts del moviment”.

Espai LaGranja oferirà als projectes seleccionats un espai de treball a les seues sales a Burjassot (València), un altre en L’Escorxador i un tercer en el Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) i la contractació artística laboral de fins a quatre persones per cadascun dels laboratoris durant el temps de treball.

La convocatòria correspon al procés de selecció dels tres projectes d’investigació que s’han de desenvolupar al llarg dels mesos de maig i juny del 2022. Els interessats a presentar les sol·licituds poden fer-ho fins al 27 de març, amb un text d’un màxim de cinc pàgines en el qual s’exposen els eixos del procés d’investigació, el títol del projecte i el nombre de persones que participaran –fins a un màxim de quatre–. A més, s’haurà d’adjuntar el currículum de l’aspirant, les seues dades de contacte i els enllaços a un màxim de tres treballs propis del sol·licitant.

Per part seua, Guillermo Arazo ha assenyalat que un dels principals objectius és potenciar tota la creació i la investigació entorn de la dansa. A més, ha explicat que durant dos mesos els creadors tindran la total llibertat per a investigar sobre la dansa amb un suport econòmic per part del IVC. A això se suma acompanyament tècnic i a la producció.

El IVC assumirà els costos de les necessitats generades al voltant del

procés d’investigació, fins a un pressupost màxim de 8.000

euros per cada laboratori d’investigació.

El director de l’Escorxador ha posat en relleu la importància d’iniciatives com aquesta que consoliden a l’Escorxador com a centre de referència de la cultura contemporània de la província d’Alacant

Projecte Good

Així mateix, es consolida el Projecte Good que estarà coordinat per la directora de la Companyia OtraDanza, Asun Noales, en el Escorxador durant aquests mesos. L’activitat anirà dirigida a estudiants i joves artistes amb una

sòlida formació en dansa i l’objectiu de la qual siga accedir a una companyia o projecte professional en un futur pròxim.

Noales ha destacat que paral·lelament el Projecte GoOD pretén obrir el seu camp d’acció a la ciutat i a l’entorn més pròxim col·laborant amb artistes i espais escènics de la zona generant una xarxa i teixit social

al voltant de la dansa.

Festival Dansa València

D’altra banda, la regidora de Cultura ha anunciat que L’Escorxador s’incorpora també al Festival Dansa València, el més prestigiós de la Comunitat Valenciana, a través del projecte Impulsa la Dansa, amb la finalitat d’acompanyar, estimular i facilitar el creixement de la dansa des de múltiples eixos, localitzacions i dates.

Segons ha puntualitzat Antón “Dansa València situa la dansa i les arts del moviment en altres espais del territori al llarg de 2022, amb la complicitat del Circuit Cultural Valencià i dues línies de treball marcades, la formació específica a un col·lectiu de programadores i programadors implicats en el projecte, així com les estades i mediacions remunerades a creadores, creadors i companyies valencianes professionals”. Aquest projecte compta amb el suport, implicació i la col·laboració de L’Escorxador (Elx- Alacant), LaGranja (Burjassot – València), l’Assut de l’Art (Tales-Castelló) i La Fira Mediterrània de Manresa com a seus de la formació 2022.

Premie Taules de la Federació de teatre amateur de la CV

A més, la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana ha concedit a L’Escorxador el premi Taules per la labor de suport a l’activitat teatral i cultural amateur duta a terme des de la localitat. La regidora de Cultura, Marga Antón, i el director de l’Escorxador, José Luis Mas, recolliran el guardó el pròxim 2 d’abril a Mutxamel. Aquest premi l’han rebut entitats com l’Associació Internacional de teatre amateur, la Plataforma de teatre d’Elx, el Misteri d’Elx, el Institut Valencià de Cultura o el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG).