L’Espai Sèneca presenta l’exposició de l’experta en tipografia, Laura Meseguer, que aterra a Alacant per primera vegada amb un projecte molt personal, sota el lema “I The Beatiful People”. L’obertura serà el 24 d’abril amb una visita i xarra col·loqui amb Laura Meseguer i Eider Corral i la presència d’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alacant -EASDA-.
L’exposició de la dissenyadora gràfica i de tipografies, es podrà visitar fins al 14 de maig, fent coincidir part de la seua agenda amb la Fira del Llibre en la mateixa ubicació. La convivència d’aquests dos projectes en sala, del 5 al 14 de maig no és una coincidència, perquè “I The Beatiful People”, és un projecte que a més del seu valor intrínsec, aporta un contingut sensible i primordial en la producció i comercialització del sector editorial, per la qual cosa totes dues propostes conviuen amb excepcional resultat.

L’exposició
La mostra “I The Beautiful People” consta de tres parts diferenciades i consisteix en una anàlisi de l’obra tipogràfica de Laura Meseguer on ella i la comissària Eider Corral emfatitzen el seu caràcter relacional, ja que la seua pràctica sorgeix de la interacció i sinergies entre disciplines i entre persones. L’exposició és fruit d’aquesta reflexió compartida.
Eider Corral presenta l’exposició en una monografia prospectiva on les peces exposades responen a diferents temes i es relacionen amb altres pràctiques del disseny gràfic: l’autoria, l’educació, el taller, la perspectiva de gènere, la tipografia vernacla, l’expressivitat i la seua capacitat per a connectar cultures. La pràctica de Laura entorn de la tipografia és quasi total i aquesta exposició pretén evidenciar-ho.

Cal·ligrafia, lettering i disseny de tipografies
La primera part de l’exposició és un recorregut de la cal·ligrafia al lettering i la tipografia que mostra la relació entre disciplines, començant per presentar la cal·ligrafia de Laura en acció; cinc tipus de lletra (Rumba, Magasin, Lalola, Multi i Ella) i algunes marques denominatives en diferents estils de lletres. Les vitrines mostren Girard Sansusie, alguns treballs de retolació en ús, el letrazine “Personal, els esbossos de Rumba i el llibre “Com crear tipografies” en dues edicions a manera de mostra (la primera en castellà i la més recent en xinés).

El paper social del disseny tipogràfic
La segona part destaca el paper social del disseny tipogràfic i mostra el projecte Qandus en diferents parts: la descripció, una mostra visual dels pesos de la família tipogràfica i de la relació entre escriptures, un mural que mostra els tres sistemes d’escriptura (llatí, àrab magregí i tifinagh), una vitrina on es mostra l’artesania derivada de l’ús de Qandus i finalment unes pel·lícules de Jan de Bruin.

“Sisters Wall”
Finalment, una paret mural a manera d’explosió de paraules que reivindiquen la rellevància de les dones no sols en el disseny, sinó en la societat on es mostra la família tipogràfica Sisters.