La Sala d’Exposicions Vistalegre de Torrevieja a través de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta” presentarà l’exposició “Plastihistoria de la Humanitat”, que tindrà lloc entre els dies 12 de juny i 28 d’agost de 2020.

L’horari de l’exposició serà de dimecres a dissabte, de 10 a 14 hores al matí i a les vesprades 17 a 21 hores, i els diumenges de 10 a 13.30 hores.

L’entrada serà gratuïta, amb una limitació d’aforament en funció de les restriccions que dicte la legislació autonòmica dictada per la raó de la covid-19.

L’exposició, realitzada per la Fundació Educa, mescla diversió i educació en una mostra plena de sorpreses i detalls fent un recorregut de més de 20 instants de la història realitzats en plastilina des del Paleolític fins als temps actuals: El Paleolític, El Neolític, Egipte, Pèrsia, Els Fenicis, El Cavall de Troia, L’Imperi Romà, Jesús de Natzaret, Les Croades, L’Edat mitjana, El Renaixement, El descobriment d’Amèrica, el Barroc, La Revolució Francesa, Francisco de Goya, La conquesta de l’Oest, La I Guerra Mundial, La II Guerra Mundial, La Conquesta de l’Espai i La Globalització.

Els visitants podran observar escenes recreatives dels diferents moments de la història de l’ésser humà, la reproducció en plastilina del cavall de Troia, les lluites de gladiadors de l’Imperi Romà, la crucifixió de Jesús de Natzaret o les Croades; es podrà veure el feudalisme de l’Edat mitjana, el descobriment d’Amèrica, a Diego Velázquez pintant “Les Meninas” o la conquesta de l’Oest.

En “Plastihistoria” tot té un buit que serveix per a aprendre i, alhora, entretindre’s repassant d’una forma didàctica i amena aquells moments del nostre passat que ens van fer créixer, evolucionar i convertir-nos en el que som hui dia.

Fundació Educa

Educa és una fundació privada, independent, sense ànim de lucre. Entre els seus objectius es marca amb especial recalcament el treball amb la infància i els joves a través de l’educació i la formació, sent aquests mitjans els motors d’enriquiment de la societat i del progrés. Per aqueix motiu diversos dels seus eixos d’actuació se centren en aquest sentit com són l’educació i l’aprenentatge, la promoció d’estudis i investigació i la participació en projectes que treballen pedagògicament l’educació formal i no formal.

Tot està dins d’una estructura en la qual cap la participació no sols dels destinataris dels projectes sinó una participació activa a través de l’àrea de voluntariat en la qual es promou la implicació en les diferents àrees de la Fundació, aportant la formació específica de l’àrea en què es vulga col·laborar.

Alhora han anat introduint nous àmbits de treball, destacant amb força l’apartat dedicat a la Promoció artística i cultural amb una fi formativa i educativa dels ciutadans, fruit del qual sorgeixen diverses exposicions.

Els seus Projectes

L’historiador francés Alexis de Tocqueville va dir, en una ocasió, que, la història és “una galeria d’imatges en la qual hi ha pocs originals i moltes còpies”.

Fundació educa fa seua aquesta curiosa afirmació per a mostrar, amb molta imaginació una nova visió de la realitat, unes històries realitzades en plastilina i que recull moments, fotografies i instantànies del món real.

En els seus projectes expositius tot té un buit que serveix per a aprendre i, alhora, entretindre’s. Tot, gràcies a una visió enginyosament diferent que permet recollir i aïllar en un mateix moment, en una espècie de diorama, tot el coneixement i el significat de diversos “instants” realitzats en plastilina i carregats de detalls resultat de diversos mesos d’estudi i treball. Un plantejament diferent que ha convertit a la Fundació Educa en tot un referent a l’hora d’oferir formes atractives d’educació i cultura per als més xicotets i, com no, per a aquells majors que vulguen veure el món, com menys, d’una altra manera.