Un estiu més l’Hort de Còlon s’omplirà d’activitat totes les vesprades dels mesos de juliol i agost amb una programació àmplia, variada i per a tots els públics que la regidor de l’àrea, Ana Pellicer, ha presentat hui, i que inclou música, animacions, tallers i visites teatralizadas. Igual que en anys anteriors, totes les activitats són gratuïtes.

Pellicer ha assenyalat que des de la Regidoria de Patrimoni Històric es dissenya aquesta programació “amb la finalitat de posar en valor aquest enclavament tan singular i tan preuat per a Benidorm com és l’Hort de Còlon, i al mateix temps per a posar a la disposició de turistes i residents una oferta cultural variada que es complementa amb la que ja ofereix la ciutat i que esperem que siga del grat de tota la ciutadania”.

Animació i tallers per als més xicotets

La regidor de Patrimoni Històric també ha detallat les activitats dedicades als més xicotets: tallers, els dimecres i dijous a les 19.30 hores; i animacions en castellà els divendres a les 20.00 hores, i en valencià els dimarts alterns en el mateix horari. Pellicer ha explicat que cada taller se centrarà en una activitat diferent, com a titelles, cuentacuentos, argila, instruments musicals, jocs o màgia, que “despertaran la imaginació i la creativitat dels més xicotets”.

Les animacions arrancaran el dimarts 2 de juliol amb la festa d’inauguració; mentre que el primer dels tallers tindrà lloc el dimecres dia 3.

Música per als majors

La música ocuparà una part important de la programació estiuenca de l’Hort de Còlon. Així, i després del bon acolliment de l’any passat, “els dissabtes tornaran a estar dedicats al jazz, amb concerts a càrrec de Aral Latin Jazz i Jesús Martínez Trío; i els diumenges, a la música clàssica, a càrrec de diferents grups, tots ells membres de l’Associació Amics de la Música de la Marina Baixa”. A més, com a novetat, el dilluns també hi haurà activitat musical “molt especial”, ja que les protagonistes seran “nostres tres bandes: la Unió Musical, la Societat Musical l’Illa, i la Societat Musical La Nova”.

Tots els concerts es desenvoluparan a partir de les 20.00 hores al jardí de l’Hort de Còlon.

Visites teatralizadas

Les visites teatralizadas a l’Hort de Còlon ocuparan les nits dels dimecres, dijous i divendres, amb passades a les 21.30 i a les 22.30 hores. La regidor de Patrimoni Històric ha anunciat que aquestes visites compten amb un “nou guió”, en el qual s’ha introduït “el personatge de Pierre Boissie”, pare de la col·leccionista Cristina Boissie que l’any passat va llegar a la ciutat de Benidorm tot el seu patrimoni artístic, mobiliari i etnogràfic, inclosa la seua biblioteca familiar i la col·lecció d’olis i dibuixos del seu marit, el pintor sevillà Francisco Díaz.

A través d’aquestes visites, s’exposarà als assistents “la història de la nostra ciutat i de la casa-museu de l’Hort de Còlon”, en la qual s’han situat alguns dels mobles i objectes donats per Cristina Boissie i que fins a dates molt recents han estat exposats en el Museu Boca Calvari.

Pellicer ha recordat que “any rere any aquesta activitat té molt èxit”, per la qual cosa per a participar d’ella és necessari realitzar “una reserva prèvia en el propi Hort de Còlon”, ja que les visites estan dissenyades per a “grups de 12 persones”.