El cicle ‘Alacant en femení. Dones d’ahir i hui’ de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert celebra una nova sessió entorn de la trajectòria de Marián Cano, presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (ACEVAL). La cita serà a la Casa Bardín dilluns que ve, 25 d’octubre, a les 19.30 hores.

La proposta naix amb l’objectiu de donar a conéixer a dones de la nostra província que han destacat o destaquen en diferents àmbits de la cultura, la ciència, l’esport o la gastronomia, entre altres, per a posar en valor les seues figures i reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

Marián Cano és llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i compta amb un postgrau en Direcció Comercial i Màrqueting de la ESIC. Dins de l’àmbit privat, ha ocupat diversos càrrecs que li van portar a treballar en l’Institut Valencià d’Exportació (IVEX) des de 1997 fins a 2003, dirigint l’oficina de IVEX a Nova York.

La relació de Cano amb el sector del calçat es remunta a setembre de 2010 amb el seu nomenament com a secretària general de AICE, avantsala de la seua designació com a secretària general de AVECAL a l’octubre d’aqueix mateix any. En 2015 va assumir la presidència executiva de AVECAL, càrrec que manté en l’actualitat, i, provisionalment, en 2020 es va fer càrrec de la presidència de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyol (FICE).