L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert inicia aquesta setmana un programa d’activitats sobre Tabarca coincidint amb el desé aniversari de la revista Canelobre, número 60, dedicada a l’illa alacantina. La publicació, titulada “Tabarca, utopia i realitat”, serà objecte d’anàlisi divendres que ve, 16 de setembre, en una taula redona que analitzarà què ha passat en aquesta dècada i com és el seu present i el seu futur.

També amb motiu de l’aniversari de la publicació la Casa Bardín acull una exposició amb fotografies antigues d’aquest enclavament singular. La mostra, titulada “Nova Tabarca, 250 anys. Estampes tabarquinas”, recull escenes costumistes, personatges i edificacions emblemàtiques de l’illa. Aquesta selecció, produïda per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, es podrà visitar fins al 21 de setembre en horari matituto, de 09.00 a 14.00, i a la vesprada de 16.30 a 20.30 hores, de dilluns a divendres.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat que “durant els pròxims dies Tabarca siga la protagonista del programa d’activitats del Gil-Albert, una oportunitat per a rememorar la reeixida publicació de la revista Canelobre que va marcar un abans i un després en l’estudi de l’illa alacantina”.

Taula redona

El coordinador de “Tabarca, utopia i realitat”, José Manuel Pérez Burgos, participarà en la taula redona al costat de diferents experts que també van ser coautors d’aquesta publicació, considerada una les obres més rigoroses i completes de quantes s’han dedicat a l’única illa habitada de la Comunitat Valenciana.

La trobada tindrà lloc a les 19.00 hores a la Casa Bardín. Pérez Burgos, al capdavant de la prefectura del Departament de Patrimoni Integral del Servei de Cultura i de la Prefectura de la Unitat de Tabarca del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, estarà acompanyat pels catedràtics de la Universitat d’Alacant Gregorio Canales i Alfonso Ramos, així com pel president de l’Associació Tabarca Cultural, Antonio Ruso, l’investigador Armant Parodi i el biòleg marí i coordinador del cos de vigilància de la Reserva Marina de Tabarca, Felio Lozano.

Aquestes activitats també serviran d’introducció i enllaç amb les primeres residències artístiques “Petricor”, que se celebraran a l’illa de l’1 al 15 d’octubre.