L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va presentar aquest dimecres a la Casa Bardín la publicació «Pandèmia, Imatges contra l’oblit». El llibre recopila emotius moments captats per l’objectiu de destacats fotoperiodistes de la província durant els crítics mesos viscuts a Alacant, i a tot el món, a causa de la crisi de la Covid.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha qualificat l’últim treball editorial de l’Institut Gil Albert com “un llibre que quedarà per al record que realitza un excel·lent recorregut per un dels últims capítols de la nostra història recent, que encara tenim molt present, vist a través dels ulls de professionals amb una gran sensibilitat i criteri a l’hora de traslladar imatges representatives de la nostra realitat”.
La responsable provincial ha agraït “la valentia i el coratge” dels fotoperiodistes i ha assegurat que “aquest és un dels volums que amb més il·lusió esperàvem perquè recopila la seua valuosa comesa durant la pandèmia, quan no van deixar de fer el seu treball en els pitjors moments per a recollir les imatges d’aquells carrers buits i hospitals que ens han marcat, els aplaudiments solidaris des de les finestres i estampes que reflecteixen la distància social i la separació entre les famílies viscuda”.
Al llarg de 125 pàgines, aquest nou llibre de fotoperiodisme i documentalismo reflecteix gràfica i exhaustivament, a través d’imatges de gran qualitat i de gran valor testimonial, l’any viscut a la província durant la pandèmia. Com a testimonis directes d’aquells esdeveniments que van canviar el món, han participat en la publicació catorze professionals. Són tots ells noms de reconeguda trajectòria professional, com Alex Domínguez, Ángel García Catalá, Antonio Amorós, Axel Álvarez, David Revenga, Héctor Fuentes, Juan Carlos Soler, Juani Ruiz, Manuel R. Sala, Pilar Cortés, Rafa Arjones, Rafa Molina, Roberto Milà i Tony Sevilla.
Amb aquest volum de la Col·lecció Recuperació, l’Institut Juan Gil-Albert ha fet un gran esforç per a recollir les imatges cedides amb la màxima qualitat per a preservar aquest testimoniatge gràfic d’un gran valor històric i social, segons ha destacat la directora cultural de la institució, Pilar Tébar. El llibre està a la disposició del públic i es pot adquirir en l’espai de vendes de la Casa Bardín i en les principals llibreries de la província.
La presentació va comptar amb les intervencions de Manuel Sala, dissenyador del llibre, Rafa Arjones, impulsor del projecte i García Catalá, autor del pròleg. A més, l’acte va incloure dues projeccions i una xicoteta introducció per part dels autors.
Comentarios